З психіатричної лікарні на волю може вийти небезпечний злочинець

Двічі протаранивши автомобіль жінки, чоловік наніс їй 20 ножових поранень, через які вона втратила багато крові. Медики буквально витягували жінку з того світу. Чоловіка суд відправив до психіатричної лікарні, але вже незабаром він може опинитися на волі. (Увага! Фото 18+)

З психіатричної лікарні на волю може вийти небезпечний злочинець

У Дніпровському суді столиці в черговий раз слухають справу, однак клітка, де мав би сидіти затриманий, пуста. Чоловіка чомусь не змогли доправити до суду. Натомість у залі засідань біля адвоката сидить дружина Дмитра Харитона і відвертає голову від камери.

Дружина затриманого Дмитра Харитона

«Він знаходиться у Глевасі. Запобіжний захід, який виключає його небезпечну поведінку, знаходитися під наглядом у психіатричній лікарні», - каже адвокат Віктор Горшко.

Такий запобіжний захід затриманому обрав суд. Експертиза показала, що у момент вчинення злочину Харитон не усвідомлював своїх дій, тож він потребує примусового лікування. Натомість, поки тривало слідство, сторона захисту домоглася проведення повторної експертизи, яка показала: за цей час чоловік цілком одужав та все усвідомлює. Тепер суд має визначитися, які ж саме результати обстеження брати до уваги.

«Якщо зараз суд визнає, що на сьогоднішній день він цілком адекватна людина, розуміє свої дії і не потребує лікування, то він просто звільняється від відповідальності», - говорить адвокат Віктор Бубенюк.

Виходить, що затриманий Дмитро Харитон, який завдав випадковій людині 20 ножових ударів, за рік перебування у психлікарні може опинитися на волі, адже ніхто йому лікування так і не призначав. І це не зважаючи на те, що на минулому судовому засіданні він поводив себе агресивно.

Затриманий Дмитро Харитон

Затриманий вже має кілька судимостей і через них він навіть змінив своє прізвище. Тож сьогодні, переконана постраждала Тетяна, немає жодних гарантій, що він не зжене свою злість на комусь іншому.

«Зірветься або полається з дружиною через якусь дрібницю, і потім все це зло він може зігнати на комусь», - каже постраждала.

Цього разу судове засідання перенесли, а вже на наступне засідання Дмитра Харитона обіцяють таки доправити до суду.

Нагадаємо, у січні цього року в Києві він двічі протаранив своїм автомобілем машину випадкової жінки, а потім напав на неї з ножем.

«Це був ножовий удар, повністю перерізані нерви до кістки. Вони не допомогли, не вибачились, нічого», - каже постраждала Тетяна.

На всьому тілі постраждалої медики нарахували 20 глибоких ран. Кілька місяців Тетяна провела у лікарні і перенесла 8 операцій, однак на її правій руці досі не згинаються всі пальці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення