Загадкова смерть породіллі: родичі звинуватили лікарів у невідомих ін'єкціях (відео)

У Тернополі молода жінка народила здорового хлопчика, пологи пройшли без ускладнень і нічого не віщувало біди. Проте вже на наступний день породіллю перевели в реанімацію, і її серце перестало битися. Що стало причиною раптової смерті? Родичі загиблої винуватять лікарів, які, нібито, зробили невідомі ін'єкції, а тепер ще й підтасовують документи.

Загадкова смерть породіллі: родичі звинуватили лікарів у невідомих ін'єкціях (відео)

Вагітність Вікторії минула без ускладнень. Пологи минули швидко – жінка народила здорового хлопчика. Це – їхнє перше і, як виявилося, останнє спільне фото із сином та чоловіком. Уже невдовзі Вікторії стало зле. Але медики заспокоїли – хвилюватися нічого.

«Прийшли лікарі, брали аналізи – хірурги, анестезіологи, акушери, чоловік 10. Притягнули УЗД-апарат, мазки, кров, зробили все скоренько, сказали, що все добре. Це в неї емоціональний стан, то єсть вона собі видумує», - розповідає Михайло Гак, який втратив дружину.

А вже наступного дня стан Вікторії різко погіршився. Її перевели в реанімацію, а вже надвечір серце молодої матері зупинилося. Що сталося з молодою та здоровою жінкою, яка ні на що не скаржилася? Михайла лікарі просто приголомшили розмаїттям версій: від серцевої недостатності до гострого отруєння організму. Але точного діагнозу так ніхто й не назвав. Чоловік підозрює, що дружну вбили невідомі ін'єкції, які зробили їй під час і після пологів.

«Я думаю, що це лікарі, тому що вони… Здорова ж жінка, печінка не хворіла, а тут інтоксикація печінки, селезінки і підшлункової. Звідки за півдоби таке могло взятися?», - припускає Михайло.

Після страшної звістки про смерть Вікторії до Тернополя, аж із Миколаєва, терміново приїхали її батьки. Вони теж переконані: медики намагаються приховати те, що самі накоїли.

Аби з'ясувати, що ж сталося, а винних – покарати, родичі померлої породіллі звернулися до поліції. Кримінальне провадження відкрили одразу. За неналежне виконання медиками своїх професійних обов'язків.

У цій історії багато що, якщо не все, залежатиме від роботи судово-медичних експертів. Вони мають встановити точну причину смерті, а також і те, чи могли лікарі врятувати породіллю.

Зараз тіло Вікторії – в Тернопільському морзі судово-медичної експертизи. Але і в чесності місцевих патолого-анатомів рідні померлої сумніваються. Тому хочуть перевезти тіло до Миколаєва – для повторної експертизи.

У лікарні, де народжувала й померла Вікторія, працює спеціальна комісія. Результатів іще немає, але медики запевняють – зробили все, що могли.

«Задіяні були всі професори різних кафедр медичного університету Тернополя, викликалися на консультацію, це понад 20 спеціалістів вищої категорії. Це трагедія для родичів, ми висловлюємо співчуття родині, але це трагедія і для тих лікарів, які надавали медичну допомогу», - каже Ольга Ярмоленко, в.о. керівника відділу охорони здоров'я Тернопільської міської ради.

Лікарі божаться, що не робили жодних ін'єкцій, які суперечать інструкціям. Чи справді це так? Має з'ясувати поліція. А рідним померлої слід готуватися до розслідування, яке може затягнутися на місяці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення