Замовне вбивство: свідка великого злочину катували і труїли наркотиками (відео)

​На Черкащині селяни звинувачують місцевого депутата у замовному вбивстві молодого чоловіка.

Замовне вбивство: свідка великого злочину катували і труїли наркотиками (відео)

Чиновник начебто запідозрив селянина у крадіжці великої суми грошей, тому найняв спортивних молодиків, які серед ночі вдерлися у будинок потерпілого, побили його та дружину, а потім викрали чоловіка і цілу ніч катували. Після знущань хлопець понад тиждень пролежав у реанімації і помер. Від чого – лікарі замовчують. Рідні загиблого Олега Костюченка, якому було лише 29 років, підозрюють, що на медиків і поліцію може здійснюватися тиск з боку депутата.

У свою чергу депутат розповідає, що загиблий свідчив в міліції проти виконавців цього пограбування. За те, що Олег розповів про них правоохоронним органам, злодії і помстилися.

А тим часом надписи із прізвищем депутата, якого називають вбивцею, прикрашають ледь не всі зупинки громадського транспорту у районі.

Злочинці увірвалися до будинку посеред ночі

Дружина загиблого розповідає, що нападники витягли шибку, відкрили двері зсередини, і увірвалися у будинок. Невідомі чоловіки, які були з ліхтариками і битами в руках, одразу кинулися нещадно бити господаря. Декілька разів дісталося і дружині.

Потім Олегу зав’язали очі та кинули в автомобіль. Перед тим, як поїхати, наказали Вікторії мовчати. Із собою прихопили мобільні телефони господарів.

«Коли виходили вони з хати, вони пригрозили дружині, що якщо вона хоч кому-небудь скаже, то до ранку згорить разом із хатою. Вона боялася вночі телефонувати. Вона надіялася, що вони все-таки його повернуть», - розповіла одна з мешканок села.

Лише зранку жінка наважилася піти до родичів і розповісти про викрадення Олега. Разом із односельцями його шукали півдня. Однак марно.

«Ми вирішили провести пошуки. Ми надіялися, що може десь його викинули з машини. Ми мабуть до годин 14.00 шукали. Але ці пошуки нічого не дали», - згадує односельчанка Олега.

Лише ближче до вечора із поліції повідомили, що знайшли чоловіка живого в сусідньому районі. Його госпіталізували у лікарню у зв’язку з погіршенням здоров’я, але через десять днів він помер.

Катували і труїли наркотиками

Закатований і отруєний наркотиками Олег зміг дати свідчення і розповісти дружині, як і хто над ним знущався.

«Били. Казав, у яму кинули. Ноги йому били. Голову битою били. Перев’язували голову скотчем, набирали двохлітрову пляшку води і били по голові. Дали йому воду червоного кольору. Він казав, що вона дуже несмачна. Вже в лікарні в нього виявили наркотики в крові», - розповідає дружина загиблого Вікторія.

За словами постраждалого, зловмисників було четверо. Вони змушували зізнатися у крадіжці великої суми, яка напередодні зникла у депутата районної ради, який мешкає у сусідньому селі.

«Його били і сказали, щоб він написав, що він вкрав 300 тисяч гривень. Шелестовський Віталій Григорович. Це той, що сказав цим людям, які його били», - передає Вікторія слова загиблого чоловіка.

Рідні та односельчани підозрюють, що саме вказаний депутат є організатором викрадення і катування молодого чоловіка. Тепер чиновника звинувачують в смерті.

Лікарі не кажуть, від чого помер Олег

Викрадений і закатований чоловік помер у лікарні за десять днів після госпіталізації. Але від чого саме – з’ясувати у лікарів так і не вдалося.

«Поступав хворий якби з травмою. На приймальне відділення. Госпіталізований в реанімаційне відділення», - розповідає в.о. заступника головного лікаря з медичної частини Жашківської ЦРЛ Роман Кушніренко.

На уточнююче запитання журналіста, від чого все-таки помер Олег, відповів: «Яка причина? У нього був букет захворювань, які усугубляли друг друга. Можливо травма була спонукаючим механізмом до запуску цього процесу. Важко сказати».

Медики приховують травми, з якими до них поступив постраждалий. Жодного конкретного діагнозу і причини смерті тут не називають.

«Там захворювання були дуже серйозні. І на думку наших (ми скликали два консиліума), вони були первинною причиною смерті, ніж травма. Підтвердити документально ми їх не можемо, оскільки був такий стан хворого, що зібрати матеріал не можна для досліджень», - заявив Роман Кушніренко.

Слідчі примушували жертву змінити покази

Перед смертю Олег зізнався дружині, що слідчий змушував його змінити покази. Вікторія підозрює, що на медиків і правоохоронців тисне той самий депутат.

«Брали в мене покази. Він мені каже: Я пишу, що ти впав. А він мені каже: як же це я впав? А він: ну, то я пишу, що ти впав», - каже Вікторія.

Який зв'язок між депутатом і вбитим чоловіком?

Головний підозрюваний – керівник фермерського господарства і депутат Жашківської районної ради Віталій Шелестовський.

«Я жодним чином не маю відношення до цієї смерті, тим більше до викрадення цього чоловіка. Мене на сьогоднішній день безпідставно звинувачують у тому, чого я не робив», - каже депутат.

Чоловік запевняє: з його будинку справді викрали велику суму коштів. Про це він повідомив у поліцію. Однак власними силами з’ясував, що до злочину нібито причетні родичі покійного. Та й сам Олег начебто свідчив про це у поліції. Тож за версією чиновника, мотиви для пограбування і вбивства були саме у родичів.

«У мене сталося пограбування. Загиблий Олег свідчив в міліції. І є його покази проти виконавців цього пограбування. Він свідчив проти них, проти злодіїв. Замовчується той факт, що ці злодії жили у нього довгий час. Ці злодії могли мститися за те, що він розповів міліції про те, хто це скоїв. Моя думка така, що побили його за те, що розповів про них правоохоронним органам», - переконаний Віталій Шелестовський.

У правоохоронців поки явних підозрюваних немає. Розслідуванням займається і поліція, і прокуратура. І за фактом викрадення, і за фактом смерті. Просять дочекатися результатів судово-медичної експертизи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення