Жертви будівництва: труп робітника заховали за 20 кілометрів від місця трагедії (відео)

На початку грудня на будівництві на Рівненщині загинув один із робітників, впавши з висоти. Після цього тіло чоловіка загадково зникло, а керівники будівництва приїхали до родичів загиблого і запропонували гроші за мовчання. Нині правоохоронці заявляють, що розслідування справи наближається до фінішу, і у них навіть є підозрюваний - депутат Рівненської міськради Олександр Бабат, якому належить будівництво.

Жертви будівництва: труп робітника заховали за 20 кілометрів від місця трагедії (відео)

Одразу після трагедії рідні загиблого чоловіка, ще нічого не підозрюючи, починають пошуки, але до них несподівано приїжджають керівники будівництва і просять не здіймати галасу.

«Все начальство каже до мене: простіть нас. А я їм кажу, щоб привезли мені дитину, або щоб показали - чи вона є, чи її немає. У нього ще ж дитятко, хлопчик семи років є. Вони сказали, що ми вам пропонуємо гроші, допомогу, ми вам привеземо його, допоможемо похоронити його. Пропонували 10 тисяч, щоб не подавати в міліцію на них, я їм і сказала, що значить ви щось знаєте», - розповідає матір загиблого.

Тіло сина матері так і не привезли, тож жінка звернулася до поліції, де розпочали розслідування. Вже за два тижні тіло робітника знайшли у лісі під Рівним.

Експертиза показала, що причина смерті чоловіка – падіння з висоти. Але загадкою залишалося те, як труп опинився за 20 кілометрів від місця трагедії. Вже тоді поліцейські запідозрили у причетності до зникнення тіла чоловіка депутата Рівненської міськради Олександра Бабата, якому належить будівництво.

Депутат Рівненської міськради Олександр Бабат

Тепер у поліції заявляють: розслідування на фінішній прямій, і вже навіть цього тижня депутат отримає статус підозрюваного.

«Ми оголосимо найближчим часом за фактом укриття тяжкого злочину або неповідомлення про вчинення тяжкого злочину», - повідомив перший заступник начальника ГУ Нацполіції в Рівненській області Олександр Панасюк.

У поліції вважають, що депутат Олександр Бабат причетний до зникнення тіла з будівництва, а також правоохоронці запевняють, що мають докази цього. Але поки слідчі готуються оголошувати депутату підозру, знаходяться люди, які захищають депутата і навіть виходять на пікет біля міської ради.

«Ми хочемо, щоб журналісти нарешті дали спокій Олександру Володимировичу, щою слідство могло провести об’єктивне розслідування і тоді хай журналісти коментують рішення суду», - каже одна із прихильниць депутата.

Сам Бабат звинувачення протии себе називає сфабрикованими і переконує: тіло загиблого будівельника у лісі не ховав.

«Під тиском біле може стати чорним, а чорне білим. Я вже нічому не здивуюсь. Під тиском можна передбачитирезультати сліства, але я і до цього готовий. Мене не зламати», - повідомив журналістам «Надзвичайних новин» депутат Рівненської міськради Олександр Бабат.

Депутат також запевняє, що тікати, аби уникнути покарання, не збирається. Вже цього тижня, якщо Бабату таки оголосять підозру, суд може обрати йому міру запобіжного заходу. Натомість у поліції поки що не кажуть, чи буде це тримання під вартою.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення