Жертви "зіркового" педофіла відверто зізналися у зґвалтуванні й домаганнях

 Обозреватель

​Після затримання в Сумах підозрюваного у зґвалтуванні 9-річної дівчинки 31-річного фотографа вибухнув скандал. Виявилося, що у нього безліч селфі зі знаменитостями, а дітей він заманював перспективою "прилаштувати" в круті телепроєкти.

Жертви "зіркового" педофіла відверто зізналися у зґвалтуванні й домаганнях

Кілька дівчат, які раніше стикалися з Валентином в його рідному місті, на умовах збереження анонімності розповіли про свій гіркий досвід у 2008-2015 роках. Скільки всього дівчаток могли бути жертвами фотографа-педофіла – можна тільки здогадуватися.

Публікуємо розповіді від першої особи, змінено тільки імена.

Надія. На момент зґвалтування їй тільки виповнилося 15 років:– Уся ситуація сталася років сім тому. Ми з ним познайомилися в таборі "Горизонт", де він був фотографом. Туди дуже багато дітей їздили з Комсомольська (з 2016 року місто перейменоване в Горішні Плавні). Кликав мене на фотосесії... Я сприймала його як друга і не більше.Він дуже любив стежити за моїм ВК, підписував на порнографічні групи.

Я в них не заглядала і не знаю, що там було – просто бачила назви.

А ще він любив відповідати на мої повідомлення, читати листування і навіть не приховував цього. Говорив, що у нього є якась програма, яку купив для цього. Не знаю, чи поставив її мені віддалено або мав фізичний доступ до мого комп'ютера – він допомагав моїм рідним на роботі як ремонтник якогось із комп'ютерів, програміст. І, можливо, він був у мене вдома.

Ще кілька разів відбирав телефон силою, діставав звідти карту пам'яті й забирав на кілька діб.Постійно кликав зустрітися і просив запросити подругу – щоразу нову, гарну. Він не описував, яку треба, найімовірніше, просто моніторив, кому я пишу і кого запрошую, а потім міг сказати, що цю або цю не потрібно кликати. Переважно це були дівчатка мого віку – невисокі, стрункі.

Він знав, що я нікому не розповім – тоді я не ладила з мамою, була неслухняним підлітком. І він цим скористався.

Після того, що трапилося (зґвалтування. – Ред.), мені вдалося все приховати, але моя подруга сказала, що зі мною щось не так, почала питати і я їй розповіла. Вона зрозуміла, що трапилося, підтримувала мене.

Валерія. Познайомилася з Валентином, коли їй було 13 років:

Ми познайомилися, коли мені було 13 років. Я відпочивала в таборі, і він туди приїхав. Писав мені не один рік. І з подругою возив нас фотографувати – з ним ще друг їздив.З нами теж могло статися таке, як у багатьох дівчаток, щастя, що вийшло піти без наслідків.Зараз усе так очевидно, до чого він схиляв, а раніше я взагалі не розуміла поганих натяків.

Євгенія. На момент знайомства з "фотографом" їй було 11 років:

Я знала Валіка ще у 2008-2012 роках, і він уже був таким. Усі, абсолютно всі, хто його знав, подумали про нього найперше, коли прочитали новину про те, що в Сумах затримали фотографа після зґвалтування 9-річної дівчинки. Це не випадковість і не фатальна помилка – багато років він відточував свої навички маніпуляцій і залякування дівчаток.

Валік багато фоткав на заходах дівчаток, які танцювали, співали – так теж зблизився. А ще в місті був мережевий чат Фобоса, я вже забула, як називався – він там знайомився активно. Потім в ІCQ. Ось в айсік'ю і були вульгарні розмови про вподобання в сексі під якимось лівим ніком. Потім спілкування продовжилося у ВК – запрошення на фотосет, у Кремінь (Кременчук. – Ред.), додому... Без якихось натяків, але я зараз уже розумію, що і просто запрошень досить, щоб забити тривогу. І мені шкода, що я тоді цього не розуміла.

Коли ми спілкувалися, мені було на два роки більше, ніж дівчинці, за яку його взяли зараз. Схема була такою: спочатку він засипав компліментами, потім розповідав про те, наскільки я здаюся дорослішою за свої роки, і гріх хлопцям, які старші, на мене не задивлятися.Поступово переводив розмову на більш пікантні теми, розповідав про те, що йому подобається в сексі, питав, що подобається мені, коли говорила, що не знаю, – просив вибрати між декількома варіантами.

Раз на рік-півтора він писав, "промацував ґрунт": чи є хлопець, брат, батько, запрошував поїхати разом до Кременчука, прийти в студію, придумував приводи зайти до нього додому і так далі. Я завжди відмовлялася і завжди він виставляв ситуацію так, що я почувалася по-дурному. Просто профі маніпуляцій.

Я пам'ятаю свої відчуття в тому віці: він завертав діалог так, що це я почувалася винною, якоюсь недорослою чи недоброзичливою. Про міліцію навіть думки не виникало – я ж і так "винна", морозила його. Та й здавалося тоді це просто своєрідним підкатом. Хто в 9-12 років знає, як зав'язуються близькі стосунки в дорослих? Де флірт і вираження симпатії, а де злочин? Та ніхто.

Діти вже можуть розуміти, як відбувається секс, але те, як будуються здорові стосунки, навіть багато дорослих не розуміють, що вже говорити про школярок. Дратують ті, хто звинувачує дітей, – вони просто не розуміють, наскільки вправно можна маніпулювати тими, у кого ще немає з чим порівняти цей досвід спілкування.

"Не бійтеся, він за ґратами!"

4 серпня рішенням суду підозрюваному в зґвалтуванні дитини було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 29 вересня 2020 р. без права на заставу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення