​Жінка-здирниця регулярно «доїла» дільничних, патрульних і слідчих (відео)

У Миколаєві сталося нечуване здирництво. Жінка протягом чималого часу шантажувала правоохоронців: гроші в обмін на обіцянку не писати брехливі скарги на копів.

​Жінка-здирниця регулярно «доїла» дільничних, патрульних і слідчих (відео)

Миколаївська пенсіонерка близько року змушувала місцевих копів платити за «тихе» життя. Інакше – завалювала скаргами. Затримали шантажистку після того, як один з копів відзняв здирництво пенсіонерки на приховану камеру.

«Ти вирішуй, як треба, мені треба справу, а не розмови. Гроші даси чи ні? Я вже не в тому віці. Я тобі сказала: мені потрібні гроші, виручи мене зараз», - не приховуючи, вимагала жінка.

Цей відеозапис зробив один із поліцейських, у яких 67-річна зловмисниця вимагала не тільки гроші, а й харчові набори на свята.

«Я звернувся до керівництва з тим, що дана громадянка шантажує мене. Не дає займатися професійною діяльністю, і було прийнято рішення далі задокументувати її і вжити заходів», - пояснив поліцейський.

«До правоохоронних органів надійшла заява поліцейського про те, що його шантажують. Відомості про даний факт було внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 189 ККУ – вимагання», - повідомив заступник начальника заводського відділу поліції Араік Кочкадамян.

В ході слідчих дій виявилося, що бабуся шантажувала не одного поліцейського. Під важку руку здирниці потрапляли і патрульні поліцейські, і навіть слідчі.

«Мені треба, і все. І потім будеш десь щось на свято пожерти дати, тому що пенсія 1800 гривень. І працюйте сто років, я подяку напишу. Раз, прийшла, взяла, написала подяку і всі справи. Але це ось треба мені зараз на ліки. А потім мені від тебе нічого не треба буде, просто до свята пакет їжі. І все, працюйте спокійно, я тебе турбувати не буду», - заявляла шантажистка.

Коли обрані для наживи поліцейські не постачали бабусі замовлену їжу чи не віддавали кошти – скарги на їхні нібито неправомірні дії розліталися по всіх контролюючих органах.

«Від неї надійшло близько 17 скарг на неправомірні дії патрульних поліцейських. Так все почалося з лютого 2016, коли до патрульних звернулася зазначена заявниця про те, що інша громадянка викрала в неї паспорт громадянина України. Жінка поводила себе дуже некоректно, почала ображати поліцейських, після чого наступного дня до управління ПП надійшла скарга про неправомірні дії», - розповіла заступник начальника УПП Олена Таранова.

У такий спосіб жінка написала понад 120 скарг до різних інстанцій, після чого по кожній скарзі було проведено службове розслідування, і у жодному разі факти не підтвердилися. І так упродовж цілого року.

Поліцейський, який став жертвою шантажу, розповідає, що навіть після того, як скарги не підтверджувались, жінка продовжувала приходити. «І останній візит я вирішив зодокументувати, знявши відеозапис», - розповів поліцейський.

Після останнього візиту до відділу поліції зловмисницю затримали, а у її квартирі провели обшук. Попри її слова про без грошів’я та бідність, у помешканні зловмисниці виявили неабиякий ремонт, меблі, побутову техніку, брендове взуття та одяг, а також численні пляшки із алкогольною продукцією. Свої вчинки затримана визнала, але винною не почувається.

«А як до нього не підійти, коли у нього грошей повно тут? Тому що ви не потребуєте, а я потребую. У мене хворі ноги, хвора спина, і слава богу вік і тиск. Я сказала, що не я хочу грошей, а мені потрібні гроші на ліки», - стоїть на своєму жінка.

Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За любов до красивого життя здирниці загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення