Жорстоке вбивство чиновника у Запорізькій області: все, що відомо

Ким був убитий Дмитро Кирилов і кому він міг перейти дорогу

Жорстоке вбивство чиновника у Запорізькій області: все, що відомо

У середу, 18 вересня, невелике селище міського типу Якимівка в Запорізькій області шокувало жорстоке убивство прямо з 90-х. Невідомі просто посеред вулиці розстріляли заступника голови ОТГ, 42-річного Дмитра Кирилова. Кілер випустив у нього дві черги, після чого добив вже лежачого на землі.

Що і як сталося

Офіційних даних, про те, як все сталося - немає. Є одна з версій від очевидця.Повідомляється, що до Кирилова зі спини підійшов чоловік і вистрілив в нього кілька разів. Той, за словами свідка, обернувся і сказав "Ти охрєнєл?". Після цього кілер зробив ще кілька пострілів. Коли Кирилов впав, він зробив ще один постріл впритул і втік у сусідній двір.Після цього повз місце вбивства на великій швидкості пролетів сріблястий Lanos.Поліція одразу ж оголосила в місті план перехоплення.

Що відомо про нападника

У розпорядженні місцевих ЗМІ потрапило орієнтування, отримане правоохоронцями. У ньому йдеться про те, що підозрюється чоловік міцної статури, зріст близько 2 метрів. Він був одягнений в чорну кофту з капюшоном і темні спортивні штани з білими смугами. На голові - чорна спортивна кепка з білою смугою. На обличчі була чорна маска з прорізами для очей. На руках - рукавички.Автомобіль, який свідки бачили біля місця вбивства, в орієнтуванні не згадується. Пізніше він був знайдений палаючим поблизу гаражів неподалік від житлових будинків. Там був знайдений і пістолет кілера.

Хто такий Дмитро Кирилов

Кирилов народився в 1977 році. Постійно проживав в Кирилівці Запорізької області.У 2017 році він був обраний депутатом в Якимівської ОТГ, а після - став заступником голови громади. Курирував в місті гуманітарні питання.

Призначення на посаду він отримав завдяки главі ОТГ Олександру Правосуду і екс-нардепу Сергію Валентірову. Останнього пов'язують з резонансним вбивством громадського активіста і ветерана АТО Віталія "Сармата" Олешко.

Місцеві ЗМІ стверджують, що вбитий був сином Олександра Кирилова - місцевого кримінального авторитета, який "тримав" регіон в 1990-х роках.

Що відомо про родину вбитого

У Кирилова дружина Олена, а також діти Кирило і Катерина. Цікаво, що саме на дружину убитого було записано все майно.А це, між іншим:будинок в Кирилівці Запорізької області площею в 75,90 м. кв;три земділянки в Кирилівці (дві з них 2,7 тис. м. кв. і 406 м. кв., третя - без вказівки площі);магазин в Запоріжжі площею 260 м. кв;автомобіль BMW X5 2015 року випуску;

Версії вбивства

Глава Нацполіціі Сергій Князєв, який прибув в Запорізьку область, щоб представити нового голову обласної поліції, розповів, що поліцією зараз розглядаються кілька версій вбивства."Щодо робочих версій: розглядаються версії, пов'язані з його особистим життям, комерційної діяльності. Політичної версії поки немає", - заявив він.

Тим часом місцеві ЗМІ будують свої версії вбивства. Найперший здогад - помста за діяльність батька. Однак самі ж ЗМІ називають її безпідставною, оскільки батько убитого вже мертвий.Ще за однією версією Кирилов був пов'язаний з мелітопольцем Артуром Горобцем, відомим в певних колах на прізвисько "Туча". Повідомляється, що багато людей, які вели справи з "Тучею" згодом закінчували погано.

Також розглядається версія, що Кириллов був убитий через конфлікт навколо торгових точок в Кирилівці, які йому належали.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення