Знаменитості, які померли 2018 року

 СЕГОДНЯ

2018 рік став дуже важким, адже з життя пішло безліч талановитих артистів. Згадаємо про тих, з ким попрощався весь світ.

Знаменитості, які померли 2018 року

Михайло Державін

Артист Михайло Державін помер на 82-му році життя. Він помер "після тривалої важкої хвороби". Михайло Державін зіграв більш ніж у 50 спектаклях і близько 30 фільмах, був ведучим в трьох телепрограмах і в одній програмі на радіо, брав участь в озвучуванні мультфільмів і з'являвся в одному телеспектаклі.

Серед найвідоміших ролей Михайла Державіна – ролі у фільмах "Троє в човні, не рахуючи собаки" (1979), "Бабій" (1990), "Моя морячка" (1990), "Наречений з Маямі" (1994), "Імпотент" (1996), "Старі шкапи" (2000). Михайло Державін також знявся в українських фільмах: "Лушка" (1964, Кирило), "Сон" (1964, Брюллов), "На Київському напрямку" (1967, начальник штабу фронту), "Ефект Ромашкіна" (1973).

Долорес О’Ріордан

Також в січні не стало 45-річної солістки відомої ірландської рок-групи The Cranberries Долорес О'Ріордан. Долорес стала солісткою гурппи The Cranberry Saw Us, яка пізніше змінила назву на The Cranberries, 1990 року. Разом з популярним колективом вона випустила п'ять альбомів. Серед найвідоміших пісень групи – "Zombie", "Linger", "Animal Instinct", "Dreams", "Ode To My Family".

Людмила Сенчина

Сенчина померла на 68-му році життя в Санкт-Петербурзі, в одній з лікарень міста, де перебувала під наглядом з грудня 2017 року. Візитною карткою співачки став романс з телефільму "Дні Турбіних" "Цілу ніч соловей нам насвистував...", пісні "Полин", "Добра казка".

Олег Табаков

12 березня пішов з життя Олег Табаков. Останні кілька місяців він перебував у лікарні. Був госпіталізований наприкінці листопада 2017 року.Олег Табаков почав акторську кар'єру 1957 року в Студії молодих акторів, яка пізніше стала театром "Сучасник". 1977 року заснував власну театр-студію, якою керував до останнього часу. Табаков знявся більш ніж в 120 фільмах, викладав в ГІТІСі і Школі-студії МХАТ. Як актор він відомий за фільмами "Війна і мир", "Сімнадцять миттєвостей весни", "Дванадцять стільців", "Д'Артаньян і три мушкетери", "Москва сльозам не вірить", "Людина з бульвару Капуцинів" і іншими.

Олег Анофрієв

Олег Анофрієв помер на 88-му році життя в березні 2018 року. Він знявся в таких фільмах, як "Червоні вітрила", "Кіт у мішку", "Перший рейс", "Людина з бульвару Капуцинів" і "Несподівано". Крім того, Олег Анофрієв запам'ятався публіці своїми ролями в радянських кінострічках та піснями, написаними для телевізійних і мультиплікаційних проектів: "Сплять втомлені іграшки" для циклу передач "На добраніч, малюки!", "Бременські музиканти", "Жили три холостяка".

Avicii (Тім Берглінг)

20 квітня в Омані в віці 28 років помер шведський діджей Тім Берглінг, відомий під сценічним ім'ям Avicii (Авічі). Avicii народився 1989 року і за свою нетривалу кар'єру двічі був номінований на "Греммі". Свого часу входив до числа найвисокооплачуваніших діджеїв світу. Поліція заявила, що причиною смерті був суїцид.

Ніна Дорошина

Ніна Дорошина померла у віці 83 роки в Москві. Всенародну любов актриса здобула після виконання головної ролі у фільмі "Любов і голуби". 2007 року Ніна Дорошина стала лауреатом премії "Жіноче обличчя року" за роль у виставі "Заєць love story" і володаркою Золотої зірки I ступеня в номінації "За професіоналізм", присудженої Фондом "Громадська нагорода".

Кіра Муратова

Український режисер Кіра Муратова померла 6 червня 2018 року. В її фільмах знімалися Володимир Висоцький, Георгій Делієв, Олег Табаков, Зінаїда Шарко, Ніна Русланова, Рената Литвинова, Алла Демидова, Наталія Бузько та інші. Фільми українського режисера удостоїлися найпрестижніших премій, а саму Кіру запрошували до Американської кіноакадемії судити "Оскар".

Ігор Лях

8 червня в Москві помер актор Ігор Лях, який зіграв Льоньку у фільмі "Любов і голуби". Крім стрічки "Любов і голуби", Лях знявся у фільмах "Жив-був Шишлов", "Ха-бі-аси", "Наталка", "Змова скурлатаїв", "Ялинки 3", "Тариф новорічний" і "Спрага". Ігор Лях служив в Малому театрі, в Центральному академічному театрі Російської армії, в Московському драматичному театрі імені Єрмолової і в експериментальному театрі "Детектив". 1997 року він отримав звання заслуженого артиста Росії.

Станіслав Говорухін

Говорухін помер у санаторії "Барвиха" після тяжкої і тривалої хвороби 14 червня. Станіслав Говорухін був режисером таких знаменитих фільмів, як "Місце зустрічі змінити не можна", "Десять негренят" і "Ворошиловський стрілок". Також він ставив театральні постановки і написав кілька книг.

Юрій Мартинов

На 85-му році життя 2 серпня в Москві помер відомий актор Юрій Мартинов. Мартинов багато встиг і в кіно: в його фільмографії понад 120 картин, в тому числі "Жорстокий романс", "Вокзал для двох", "Тіні зникають опівдні", "Невловимі месники", "Той самий Мюнхгаузен", "Ад'ютант його превосходительства", "Вічний поклик "та інші.

Роман Карцев

Великий артист помер 2 жовтня на 80-му році життя. У кіно почав зніматися з 1975 року переважно в невеликих, епізодичних гострохарактерних ролях. Найбільш запам'ятався глядачам за ролями в картинах "Собаче серце", "Небеса обітовані", "Старі шкапи" і "Майстер і Маргарита".

Шарль Азнавур

Про смерть 94-річного Шарля Азнавура стало відомо 1 жовтня. Азнавур створив приблизно 1300 пісень, зіграв у 60 фільмах і продав понад 200 млн дисків. Музикант працював разом з такими знаменитостями, як Едіт Піаф, Лайза Мінеллі, Френк Сінатра, Патрісія Каас, Лучано Паваротті та Пласідо Домінго.

Монсеррат Кабальє

Оперна співачка Монсеррат Кабальє померла в Барселоні 6 жовтня. Монсеррат Кабальє увійшла в історію музики як одна з найкращих виконавиць партій сопрано 20 століття. Сегодня.

Давид Черкаський

Знаменитий український художник-мультиплікатор, режисер і сценарист Давид Черкаський помер 30 жовтня. 87-річний чоловік помер у лікарні. Раніше він провів в лікарні два місяці через інсульт.

За свій творчий шлях він створив 14 прекрасних мультфільмів: "Таємниця чорного короля" (1964), "Колумб причалює до берега" (1967), "Містерія-буф" (1969), "Короткі історії" (1970), "Чарівник Ох" (1971), "Навколо світу мимоволі" (1972), "Прощайте, фараони!" (1974), "Якого дідька хочеться?" (1975), "Пригоди капітана Врунгеля" (1976-1979), "Крила" (1983), "Доктор Айболить" (1984), "Острів скарбів" (1986-1988), "Божевільні макарони або Помилка професора Бугенсберга" (1992, картина не завершена), "Повернення на острів скарбів" (Return to Treasure Island) (1995), Україна-США.

Микола Караченцов

Радянський і російський актор помер 26 жовтня. До свого 74-річчя, яке мріяв провести в колі близьких друзів, він не дожив всього один день.Всю свою кар'єру він служив в московському театрі "Ленком", де зіграв в таких знакових виставах, як "Юнона і Авось", "Тіль", "Зірка і смерть Хоакіна Мур'єти", "Блазень Балакірєв" та інших. Популярність акторові принесли і ролі в кінофільмах: "Собака на сіні", "Білі роси", "Людина з бульвару Капуцинів", "Пригоди Електроніка", "Трест, який луснув".

Сергій Бондаренко

Лідер знаменитої української групи 90-х "Ненсі" помер 18 жовтня. Сергій увійшов до складу групи в 2000-х роках, практично ставши новим фронтменом колективу. У грудні 2018 року у групи "Ненсі" був запланований масштабний концерт в київському Палаці спорту з новим шоу.

Стен Лі

Автор коміксів Стен Лі помер у віці 95 років. Перший комікс Стена Лі опублікували 1941 року. Так світ дізнався про "Капітана Америку". Разом з іншими працівниками видавництва (найвідоміші – Джек Кірбі і Стів Дітко) він створив такі імениті фігури як "Людина-павук", "Залізна людина", "Халк", "Фантастична четвірка" і "Люди Ікс".

Євген Осін

Відомий російський співак помер у своїй квартирі на 54-му році життя. Осін народився 4 жовтня 1964 року в Москві. 1986 року створив власну групу "Нічний ковпак", яку пізніше перейменував на "Кекс". Був вокалістом і грав на гітарі. Потім грав у групах "Микола Коперник", "Альянс", "Браво" і "Авалон". Відзначимо, що Євген Осін є виконавцем відомих пісень "Плаче дівчина в автоматі", "Восьме березня", "Таня плюс Володя", "Качка", "Портрет роботи Пабло Пікассо", "Попутниця".

Марина Поплавська

Вранці 20 жовтня трагічно загинула талановита актриса, зірка КВВ Марина Поплавська. Автобус з акторським складом "Дизель шоу" повертався зі Львова до Києва, і вже на під'їзді до столиці в'їхав у вантажівку. У момент аварії Поплавська перебувала на передньому сидінні автобуса. У актриси не було шансів вижити.

Бернардо Бертолуччі

Легендарний італійський режисер Бернардо Бертолуччі помер 26 листопада, на 79-му році життя. Він є володарем премій "Оскар" (1987), "Золотий глобус" (1988), BAFTA (1989), Берлінського міжнародного кінофестивалю (1970), а також Венеціанського кінофестивалю (1997, 2007)

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення