Зоозахисники грозяться самосудом студентам-живодерам (відео)

Відео луцьких студентів-живодерів, які знущалися над кошеням, обурило громадськість так, що люди вимагають покарання для катів тварини. Та самі студенти продовжують перебувати на свободі і навчатися в університеті.

Зоозахисники грозяться самосудом студентам-живодерам (відео)

Студентка Волинського коледжу разом зі своїм другом знущалася з кошеняти, бо те справило свої природні потреби не у відведеному для цього місці. Живу тварину кидали в гарячу духовку, потім у морозильну камеру, а після цього - у пральну машину. Коли тортури закінчились, живодери викинули кошеня з вікна багатоповерхівки. Кілька днів волонтери боролися за життя тварини, але вона померла.

Інший випадок жорстокості продемонстрували четверо студентів-ветеринарів Олександрівського аграрного університету. Вони зняли відео про те, як топлять у пакеті цуценя, а потім вже з мертвої тварини здирають шкіру та розчленовують тільце.

Найбільше така жорстокість до тварин обурила зоозахисників, бо навіть після оприлюднення такого відео, живодери на свободі і навчаються у вузах. Тож мітингувальники не витримали безкарної наруги над тваринами й пішли штурмувати Міністерство освіти. Основна їхня вимога: негайне відрахування садистів з навчальних закладів.

"Ми вимагаємо відрахувати з університетів цих живодерів за жорстоке поводження з тваринами. На даний момент жодної справи не порушено, свідки не допитуються. Наразі ми бачимо затягування спави",- говорить мітингувальниця Оксана.

Мітингувальникам довелося штурмувати приміщення Міністерства, бо очільниця відомства Лілія Гриневич до протестувальників не вийшла. Після сутичок та криків з охороною деяким зоозахисникам все ж вдалося пройти у будівлю. Міністр під час зустрічі із захисниками тварин пообіцяла, що негайно звернеться до поліції та прокуратури. Однак, за словами чиновниці, просто відрахувати студентів-живодерів вона не має права, бо зробити це можуть лише керівники вищих навчальних закладів.

"Я зустрінуся з ректорами університетів і з'ясую, що взагалі відбувається у навчальних закладах, і чому така агресивна поведінка в студентів. Після цього ми вирішимо, що будемо робити з ними", - сказала Лілія Гриневич.

Люди одразу попередили чиновницю: якщо вона не допоможе, на садистів чекає самосуд.

"Я не хочу бачити на вулицях людей, схильних до садистських та маніакальних вчинків", - говорить одна з мітингувальників.

Погляд експерта

У той же час фахівці говорять: у людей така агресія виникає через неналежне виховання. Негативну роль на психіку живодерів відіграють також Інтернет-ресурси, де садисти і могли побачити подібні речі.

"Тут мають місце і генетичні моменти, і знущання над цими людьми в дитинтстві. Є тут і вади виховання цих людей. На подальші дії живодерів повпливали і відео, які вони могли побачити в Інтернеті. Знущання над тваринами може перерости у знущання над людьми", - говорить кандидат психологічних наук Валентина Бандеровська.

Найближчим часом відрахувати студентів не вдасться. Керівники вишів чекають на ухвали суду, і тільки тоді планують приймати якесь рішення. Тож садисти й далі спокійно ходитимуть на лекції.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення