Зручний пошук по каталогу - запорука успішності інтернет-магазину

Ефективність інтернет-магазину багато в чому залежить від стану інформаційного каталогу. Початківці маркетологи і контент-менеджери посилено працюють із синхронізацією даних, древообразная структурою бази даних і т.д.

Зручний пошук по каталогу - запорука успішності інтернет-магазину

Просунуті фахівці використовують SЕО оптимізацію каталогу і вдосконалюють настроюються модулі та фільтри.

Як працює сучасна система пошуку? Вдосконалюємо готові варіанти

Погодьтеся, що пошук будь-якої інформації починається з глобальних систем, наприклад, «Яндекс», «Гугл» і т.д. Система каталогів інтернет-магазину і торгових майданчиків побудована на таких же принципах. Змінюється тільки параметри запитів і термінологія.

Якщо ви вирішили радикально змінити концепцію пошуку, не поспішайте видаляти напрацьовану роками основу. Її можна вдосконалити за допомогою таких «аддонів». В першу чергу змінюються пошукові фільтри. Стандартний набір доповнюється наступною інформацією:

● назва міста і району (актуально у великих мегаполісах);

● список цін з найбільш вигідною пропозицією (кнопка «порівняти ціни» для конкретного міста, району);

● обмеження по діапазону вартості.

Збільшити продажі на тематичному ресурсі цілком реально за допомогою обмежень на характеристики товару. Так, покупець вибирає:

● цікавлять моделі товару;

● країну виробника;

● наявність аксесуарів;

● альтернативні варіанти продукції і т.д.

У сучасному каталозі ці дані не вказуються в пошуковому рядку. Досить виділити їх за допомогою галочки в певному меню.

Ще один важливий момент системи знижок. На відміну від продають листів власник торгового майданчика, наприклад, маркетплейса Avtopro.ua, пропонує товар за заниженою ціною прямо в інформаційному каталозі магазина.

Система автоматично фіксують товари зі знижкою і формує окремий список з мінімальною вартістю продукту. Таким чином формується індивідуальне пропозицію для клієнта, без додаткового збору інформації, набридають листів і опитувань.

Можливості системи пошуку, на прикладі інформаційного каталогу Avtopro.ua

Оновлення вартості товару - це ще один дієвий інструмент для збільшення продажів. Автоматичне додавання нових цін і коригування старих проводиться в облікових програмах (як правило, це складські бази даних).

Зверніть увагу! Облікова база синхронізується з основним каталогом інтернет-магазину без втручання з боку контент-менеджера або власника торгової площадки. Така система актуальна і затребувана на маркетплейсі Avtopro.ua.

Таким же чином синхронізуються більш дрібні деталі - курси валют, вартість товару на продаж, собівартість продукту, пропозиції від постачальників і т.д.

Підіб'ємо невеликий підсумок, пошуковий рядок - це не єдиний спосіб визначити параметри товару. Професійні маркетологи і оптимізатори використовують особливий набір логічних команд.

Для простого покупця це явна втрата часу і фінансів. За три хвилини і 5-6 кліків, користувач знайде не тільки характеристики товару, але і місце можливої покупки. При цьому він завжди знає, що на маркетплейсі Avtopro.ua йому запропонують тільки вигідну угоду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення