Звання професора та майстра спорту ректора Ажиппо, Харківської академії фізкультури сфальшовані (документ)

У ректора Харківської академії фізичної культури Олександра Ажиппо «липове» і звання професора, і звання «майстер спорту». З офіційних документів стало відомо, що порушено порядок присвоєння звання професора, а що стосується звання майстра спорту – такої згадки просто не міститься в архівних матеріалах. Більше про те, чому законність призначення Олександра Ажиппо ректором викликає сумніви, розповіли його екс-колеги. Мова йде про десятки звільнених співробітників.

Звання професора та майстра спорту ректора Ажиппо, Харківської академії фізкультури сфальшовані (документ)
«В академії розпочалася справжня вакханалія корупції, кумівства, розквіт хабарництва, приниження людської гідності, нагнітання страху розправи з незгодними, фальшування документів, розкрадання державних коштів, незаконні звільнення (за рік роботи з академії було звільнено близько 25 осіб)», - так кажуть колишні співробітники Харківської академії фізкультури про зміни, які сталися у виші після призначення ректором Олександра Ажиппо.

Про сфальшоване звання професора розповів колишній завідувач кафедри спортивних танців та фітнесу академії Андрій Боляк:

«Він не мав ніякого стажу, і більш того – в наказі Міністерства освіти про присвоєння йому звання професора вказана неіснуюча кафедра педагогічного університету. Все було сфальсифіковано».

До призначення ректором Харківської академії фізичної культури Ажиппо працював доцентом кафедри фізпідготовки Харківського національного педагогічного університету ім.Г.Сковороди.

Порядок присвоєння звання професора говорить про те, що протягом останнього календарного року людина мала б працювати на одній кафедрі на посаді професора, завідуючого кафедрою. У 2011 році очільником кафедри циклічних видів спорту та спортивних ігор є аж ніяк не Ажиппо, а інша людина – Жанна Козіна, про що свідчить її трудова книжка. Більше того, на момент розгляду вченою радою ХНПУ ім.Г.Сковороди «професорського» подання Олександра Ажиппо, кафедри із назвою «циклічних видів спорту» не існувало. На додаток до всього підтверджує те, що він не був на посаді завкафедри і на посаді професора витяг з протоколу засідання ради факультету фізичного виховання ХНПУ ім. Г.Сковороди (від 21 листопада 2012 року).

На фоні підробки цих документів, сплив ще один аналогічний факт. Спортивне звання «Майстер спорту України» з біатлону, яке привласнив собі Олександр Юрійович Ажиппо, також не справжнє.

Ректор Ажиппо Харківської академії фізкультури підробив посвідчення майстра спорту собі і дружині

Ректор Харківської академії фізкультури Олександр Ажиппо та його дружина Тетяна Дорофеєва

Як офіційно повідомляв тодішній заступник міністра у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Сизенко:

«В архівних матеріалах інформація про присвоєння спортивних звань відсутня».

Запит стосувався не тільки ректора Ажиппо, але також і його дружини Тетяни Дорофеєвої. Підтвердження тому, що вона майстер спорту зі стрибків у воду - також не знайшли.

Коли спортивна громадськість Харкова дізналася, що Олександр Ажиппо ще у 2001 році підробив посвідчення «Майстра спорту України» собі і Тетяні Дорофеєвій, обуренню не було меж.

Адже фіктивне звання дозволило і Ажиппо, і Дорофеєвій отримувати надбавки від держави, а це не менше 10% до окладу викладача. Таким чином, Ажиппо за 10 років роботи на держслужбі отримав не менше 25 тисяч гривень. Розкрадання бюджетних коштів вдалося зупинити тільки у 2011 році, та й то лише завдяки пильності громадськості.

У ректора Ажиппо несправжнє звання майстра спорту

Колишні колеги ректора не збираються здаватися, і хочуть довести: Ажиппо не має права обіймати посаду ректора. Як мінімум – морального.

Більше про конфлікти у стінах альма-матер та корупційні справи читайте у публікації «Навколо Харківської академії фізкультури і її ректора Олександра Ажиппо розгорівся скандал: всі подробиці» на сайті FaceNews.ua.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення