11-річний хлопчик, якого викрали та через 2 тижні вбили зеки на Запоріжжі, тікав з дому через вітчима (фото, відео)

 Обозреватель

Труп 11-річного Максима Самофалова, якого шукали понад 5 місяців тому, знайшли у підвали будинку на Запоріжжі. У вбивстві підозрюють двох зеків, які спочатку викрали дитину, а через 2 тижні вбили. Чоловіків затримали.

Як з'ясувалось, родина, в якій жив підліток потрапила в поле зору правоохоронців ще у 2020 -му році. Тоді перехожі помічали на вулиці Максима кілька разів і зверталися до поліції. Там виписували адмінпротоколи.

Начальниця служби у справах дітей Якимівської сільради Наталія Кузнєцова розповіла журналістам, що сім'я була "на контролі". Чиновниця працює на цій посаді з червня 2021 року, і, за її словами, вже в липні вони зайнялися сім'єю Максима через те, що він міг не ночувати вдома, бродяжив.

Співробітники служби у справах дітей поговорили і з Максимом, і з його матір'ю. Причому, за їхніми словами, в будинку жінки все було нормально: "Вона не працює, тому що перебуває у декретній відпустці з молодшою дитиною, не зловживає, а в холодильнику є запас продуктів. Хлопчик був доглянутий".

За словами місцевих жителів, насправді Максим жив у бабусі на вулиці Зеленій: "Його мама Олена завела нову сім'ю, а її чоловік був не радий Максиму, не хотів, щоб той із ними жив. Хлопчик дуже гарний, добрий та лагідний, йому були потрібні материнська любов і увага, але мати обрала "особисте життя", – розповіла мешканка Якимівки.

Відомо також, що влітку 2020 року інший, 16-річний, син Олени був засуджений за крадіжку до року позбавлення волі.

Вбивць дитини затримали в одній з квартир Запоріжжя.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення