12 ракет по Кременчуку: постраждав не лише завод, а і ТЕЦ

 Укрінформ

Російський загарбник хоче, щоби 180 тисяч кременчужан залишилися взимку без тепла, оскільки знову й знову завдає ударів високоточними ракетами по Кременчуцькій ТЕЦ. Таку думку висловив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

"Постраждалих немає, але шкоди завдано суттєвої. ТЕЦ тільки почала відновлювальні роботи, але на сьогодні - ще один удар. Російські окупанти, напевне, хочуть, щоб 180 тисяч кременчужан, які підключені до цієї ТЕЦ, були без тепла взимку", - сказав Лунін.

Він зазначив, що загалом по Кременчуку було завдано 12 ракетних ударів, більшість ракет влучили у НПЗ, одна - в ТЕЦ. Очільник ОВА підкреслив, що це високоточні ракети, вони цілили саме туди, куди вдарили.

Читайте також: Густий стовп диму над Кременчуком: Росія завдала понад 10 ракетних ударів по НПЗ і поряд із залізницею (з’явились відео)

Кременчуцький НПЗ, як повідомлялося, припинив свою роботу ще після ударів, завданих ворогами у квітні, тож знайти якусь логіку в нових ударах неможливо, крім хіба того, що руйнують залишки підприємства.

За словами Луніна, інфраструктура Полтавщини несильно, порівняно з іншими регіонами, постраждала від початку повномасштабного російського вторгнення. Та все ж у Миргороді був атакований аеродром, випадкові ракети вдарили по передмістю Полтави - було зруйновано невелику ферму, також інфраструктурний об'єкт був пошкоджений у Карлівці, постраждали й дороги області.

Однак найголовніше завдання, яке ставить перед собою влада у процесі відновлення інфраструктури області, це забезпечити кремунчужанам вчасну подачу тепла.

Нагадаємо, що 24 квітня російські ракети влучили в об’єкти інфраструктури у Кременчуку Полтавської області, зокрема, внаслідок ударів було пошкоджено Кременчуцьку ТЕЦ та НПЗ. Лунін ще 2 квітня повідомляв, що інфраструктура заводу знищена, підприємство не працює.

Кременчуцький НПЗ (ПАТ "Укртатнафта") – найбільший в Україні нафтопереробний завод проєктною потужністю 18,6 млн тонн. У компанії 43,05% акцій належать державі в особі НАК "Нафтогаз України", решта поділена між Ігорем Коломойським та Олександром Ярославським.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення