1,3 тисячі людей постраждали під час заворушень в Індії

 The Times

Щонайменше 30 людей загинули і 1,3 тисячі постраждали в результаті заворушень в індійському штаті Джамму і Кашмір, 279 з них знадобилася госпіталізація. Про це у вівторок, 12 липня, повідомляє The Hindustan Times.

Масові напади на співробітників сил безпеки почалися 8 липня після того, як був убитий Музаффар Вані, 21-річний активіст угруповання «Хізб-уль-Муджахидін», визнаного в Індії терористичним.

У штаті Джамму і Кашмір, індійському регіоні, більшість населення якого складають мусульмани, активно діють сепаратисти, які виступають за створення союзної Пакистану незалежної держави. Повна або часткова приналежність території історичного Кашміру Індії заперечується не тільки Пакистаном, але і Китаєм, контролюючим інші частини регіону.

Крім того, на всю територію регіону претендує невизнана держава Азад Кашмір, яка де-факто входить до складу Пакистану. Розділ Кашміру не закріплений офіційними угодами про кордони.

Після звільнення від британської влади в 1947 році Індія і Пакистан тричі воювали, причому два рази причиною конфлікту ставали саме види на Кашмір.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення