14-річний підліток зламав хребет в басейні відпочинкового комплексу на Львівщині

 Zaxid.net

У суботу, 19 серпня, на території одного з відпочинкових комплексів Львівщини внаслідок стрибка в басейн важко травмувався 14-річний підліток. Хлопець перебуває у важкому стані в лікарні, в нього діагностували компресійні переломи хребта.

Як розповіли у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, 14-річного хлопця зі спинальною травмою медики "швидкої" госпіталізували в львівську дитячу лікарню святого Миколая.

"Невдалий стрибок у воду призвів до отримання хлопцем черепно-мозкової травми, спинальної травми та спинального шоку", – йдеться в повідомленні центру екстреної допомоги.

Більше подробиць інциденту медики не розголошують. Подія трапилася в одному з відпочинкових комплексів у селі Лагодів Бродівської громади. Постраждалий підліток – мешканець Рівненщини.

У пресслужбі Першого ТМО Львова 21 серпня уточнили, що стан хлопчика стабільно важкий.

"Він – у свідомості та поки не рухає кінцівками. У нього діагностували компресійні переломи хребта та забій шийних хребців", – розповіли в лікарні.

У центрі ектреної медичної допомоги також наголосили, що "травма пірнальника" вважається вкрай небезпечною через особливий механізм її отримання та закликали не нехтувати правилами поведінки на воді.

"Одразу після травми розвивається так званий спинальний шок. Внаслідок травм відбуваються глибокі динамічні зміни в нервових клітинах і складних структурах спинного мозку: тимчасове пригнічення всіх функцій нервових клітин, втрата провідності нервових волокон, припинення рефлекторної діяльності спинного мозку. Глибина і тривалість шоку залежать від тяжкості травми", – кажуть медики.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення