15 років від дня жаху: світ згадує теракти 11 вересня

 Обозреватель

Рівно 15 років тому, 11 вересня 2001 року, бойовики "Аль-Каїди" здійснили найстрашніший теракт в історії сучасного людства. Світ вшановує пам'ять 2977 загиблих.

"Обозреватель" згадав, як це було.

Терористи захопили чотири пасажирські літаки, два з них спрямували на висотки Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, ще один - на будівлю Пентагону. Четвертий літак не досяг мети, оскільки пасажири зуміли перешкодити терористам, однак повітряне судно також загинуло.

На початку нульових не було смартфонів, а інтернет встиг прийти не в кожен будинок, тому весь світ стежив за подіями в Америці по телевізору. Між потраплянням першого літака в північну вежу і падінням хмарочосів пройшло більше години, тому за прямими трансляціями зі США стежили десятки мільйонів осіб. Кадри цього страшного теракту запам'ятав без перебільшення весь світ.

11 вересня

Жалобні заходи 11 вересня пройдуть у всьому світі. Головна церемонія відбудеться на місці, де стояли хмарочоси Всесвітнього торгового центру. Вона розпочнеться о 14:46 за Києвом - саме в цей час перший із захоплених терористами літаків врізався в одну з веж-близнюків. Шість хвилин мовчання оголосять в пам'ять жертв 11 вересня.

На церемонії імена всіх жертв зачитають під тиху музику і дзвін дзвонів.

11 вересня

Напередодні річниці трагедії пам'ять більш ніж 300 пожежних, які загинули під час рятувальної операції, вшанували в соборі Святого Патрика в Нью-Йорку. На панахиду прийшли рідні та близькі загиблих.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення