15 тисяч вчених написали страшний лист людству

 СЕГОДНЯ

Людству написано невтішний попереджувальний лист. Таке звернення зробили 15 тисяч вчених з 184 країн світу. У листі вони вказали на катастрофи та глобальні загрози, які нас підстерігають. Це вже другий попереджувальний лист, перший лист датовано 1992 роком, повідомляє France24.

Вчені відзначають в листі, що людство не прислухалося до порад в першому листі і зараз ще більше ставить під загрозу своє майбутнє. Зокрема, вони акцентують увагу на тому, що людство не зважає на надмірне споживання ресурсів і постійне зростання кількості людей на планеті.

При цьому в листі вчені закликають до радикальних і рішучих дій в сфері екології. Вони відзначають, що так людство зможе врятуватися.

Тому вчені пропонують людству перейти на відновлювану енергію, встановити контроль над народжуваністю, розумно споживати ресурси і охороняти природу, вживати більше рослинної їжі і перестати гнатися за багатствами.

"Уже незабаром буде пізно міняти курс, час йде", – зазначили вчені.

Нагадаємо, футуршок – страх майбутнього – ще в 1965 році придумав американський соціофутуролог і медіанатхненник Елвін Тоффлер, чим заклав основи неолуддізма (страх перед технологіями) і залякав всіх неймовірно швидким прогресом, до якого люди не можуть підготуватися психологічно. У реальному світі ми з вами вже клацаємо ці техносінгулярності і трансцендентуємо щодня, тому паніка 70-х вже не актуальна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення