16 мільйонів українців планують поїхати додому на зимові свята

Понад 16 млн українців поїдуть на зимові свята до родин, і кожен з них в середньому витратить 4 тис. грн на подарунки. Про це повідомляє НВ

У 2019 році понад 16 млн українців поїдуть додому з різних куточків країни та світу, щоб провести різдвяні і новорічні свята зі своїми батьками і родинами. Про це свідчать результати дослідження Mastercard Driving Home For Christmas 2019.

Підготовка до подорожі починається в середньому за 37 днів до свят. При цьому кожен четвертий (24%) бронює квитки додому принаймні за два місяці, хоча 12% планують поїздку в останню хвилину і купують квитки за кілька днів до неї», — відзначено в результатах дослідження.

В середньому, щоб потрапити додому, кожен з охочих до подорожей українців проїде 645 км.

Автобуси і автомобілі - найпопулярніші види транспорту: ними хоча б раз скористаються 67% подорожуючих.

Майже кожен третій (32%) українець вибере для цього поїзд.

За даними дослідження, в середньому кожен українець витратить на поїздку додому 7273 грн, почавши відкладати гроші на свята за 3 місяці.

Автомобільні дороги, вокзали і аеропорти, найімовірніше, будуть перевантажені 22 грудня, оскільки серед українців це найпопулярніший день для святкових подорожей.

Більшість (51%) їдуть додому до батьків, але при цьому майже кожен третій (36%) сказав, що подолав би ту ж відстань, щоб провести час зі своїм домашнім вихованцем.

55% опитаних не вважають свій візит до сім'ї подарунком і додатково витратять в середньому ще 4349 грн на подарунки рідним.

Згідно з дослідженням, на період свят кожен п’ятий (21%) з опитаних українців поїде на відпочинок за кордон. При цьому 9% з них вважають, що це не так клопітно, як святкувати вдома, а 46% зізналися, що в новорічні свята вони хочуть відволіктися від роботи.

Дослідження Fly Research на замовлення Mastercard проводилося в листопаді 2019 року в 19 країнах среди 10 тис. респондентів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення