240 медичних закладів: у МОЗ визначили перелік лікарень для госпіталізації пацієнтів із коронавірусом

Міністерство охорони здоров’я визначило перелік лікарень першої хвилі для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, до нього потрапило 240 медичних закладів по всій території України. Ці лікарні передбачені для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується. Список медичних закладів опубліковано на сайті МОЗ.

"Вибір цих лікарень є спільною позицією голів обласних державних адміністрацій, МОЗ і НСЗУ. Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів", - йдеться в повідомленні.

У МОЗ наголошують, що госпіталізовані з COVID-19 мають отримувати всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану, а ті пацієнти, які потрапили до лікарні через інші захворювання, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування.

"У цих 240 лікарнях ми маємо 67 тисяч ліжкомісць. З них 11 тисяч ліжок - профільних, для інфекційних хворих, доступна кількість для ізоляції хворих на коронавірусну хворобу - 4188. Кількість ліжок у відділеннях інтенсивної терапії в цих лікарнях 1716. Кількість апаратів ШВЛ 1882, кількість лікарів-інфекціоністів, педіаторів і терапевтів 3700, кількість анестезіологів 2161", - повідомив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Нагадаємо, станом на вівторок, 31 березня, кількість підтверджених випадків коронавірусу в Україні досягла 549.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення