27 ударів ножем в груди: убивця львівської студентки Дарьї Косенок отримав довічне ув’язнення (відео)

 Zaxid.net

Личаківський районний суд Львова виніс вирок 22-річному Нестору Литвинчуку за вбивство 19-річної львівської студентки Дарьї Косенок. Два роки тому Нестор Литвинчук запросив дівчину, з якою раніше зустрічався і яка розірвала з ним стосунки, в орендовану на добу квартиру на вул. Личаківській у Львові, де завдав 27 ударів ножем. Вбивці дівчини присудили довічне позбавлення волі.

Як розповів адвокат Ігор Акер, який представляв у суді постраждалого батька дівчини, вироком суду Нестора Литвинчука засудили до довічного позбавлення волі.

Зі слів адвоката, обвинувачений свою вину визнав та намагався переконати суд, що він щиро розкаявся у вчиненому. Також підсудний та його захисники просили перекваліфікувати статтю обвинувачення (з ч. 2 ст. 115 на ч. 1 ст. 115 ККУ), щоб пом’якшити покарання. Стверджували, що завдані дівчині 27 ножових поранень не є свідченням особливої жорстокості.

"У судовому засіданні він визнав, що він готувався до того завчасно, привіз з собою ніж. З пошукової бази його телефона було видно, що він шукав, як здійснити вбивство, яке за це передбачене покарання, як уникнути відповідальності. Все було попередньо сплановано, і він це підтвердив у судовому засіданні", – розповів Ігор Акер.

Також адвокат батька дівчини звернув увагу на поведінку підсудного.

"Це була цинічна поведінка в суді. Він читав з папірця, що визнає вину і щиро кається. З його вигляду не було видно, що він шкодує за те, що здійснив. Його "щире каяття" можна розцінювати як спробу уникнути найвищої міри покарання", – зауважив Ігор Акер.

Вирок Нестору Литвинчуку ще може бути оскаржений в апеляції.

Нагадаємо, жорстоке вбивство студентки ЛНУ імені Івана Франка родом з Дніпропетровщини Дарьї Косенок сталося у Львові у березні 2021 року. Нестор Литвинчук з Житомирщини запросив в орендовану на добу квартиру Дарью, з якою раніше зустрічався і яка хотіла розірвати з ним стосунки. Наступного дня її знайшли мертвою – з численними ножовими пораненнями в груди, зокрема, у серце та легені. Нестора Литвинчука поліцейські оперативно затримали у Східниці, куди він встиг втекти і переховувався в одному з хостелів.

Спершу судово-психіатрична експертиза визнала Нестора Литвинчука неосудним, однак проведена у Києві на вимогу батьків повторна екпертиза спростувала попередні висновки екпертів та встановила, що Литвинчук симулює психічний розлад. Після цього справу передали до суду.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення