300 дорогих годинників: у скандального екс-банкіра провели обшук

 Обозреватель

У середу, 8 серпня, у будинку екс-глави "Дельта Банку" Миколи Лагуна відбувся обшук, під час якого було виявлено близько 300 дорогих годинників, ціна яких стартує від 20 тисяч доларів.

Як з'ясувалося, проводила обшук Державна фіскальна служба України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури. За нашою інформацією, необхідні документи на цінності податківцями виявлені не були.

Водночас спікер ГПУ Андрій Лисенко не зміг підтвердити цю інформацію

"Слідчі поки не передавали інформацію про результати обшуку. Тривають слідчі дії. Коли буде інформація - поки невідомо. Якщо робити заяви раніше, ніж будуть проведені всі перевірки, цим може скористатися захист", - сказав Лисенко

Як повідомлялося раніше, у березні 2018 року стало відомо, що Микола Лагун є одним з найбільших боржників НБУ. За кредитами "Дельта Банку" він був винен 8 млрд грн.

У 2017 році поліція розпочала кримінальне провадження за фактами заволодіння $241,8 млн Лагуном. Також ГПУ вручила керівництву "Дельта Банку" підозру у розкраданні 1,7 мільярдів.

У 2016 році "Дельта Банк" брав участь у 199 судових суперечках, пов'язаних із поверненням незаконно виведених активів. Зокрема 56 позовів на загальну суму 6,676 млрд грн було подано самим банком.

Обсяг сумнівних операцій у ліквідованому "Дельта Банку" Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) оцінював у 20 млрд гривень. Половина з них пов'язані з виведенням рефінансування Національного банку України, виданого після 2014 року.

2 жовтня 2016 року НБУ позбавив "Дельта Банк" ліцензії та ліквідував фінустанову..

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення