40 гігабайтів тортур: Gulagu.net опублікував відео ґвалтувань ув'язнених у російських в'язницях (фото)

У РФ 4 жовтня засновник проєкту "Гулагу.нет" Володимир Осечкин повідомив, що його інформатору вдалося вивезти з країни секретний архів. За словами правозахисника, це 40 гігабайтів даних з тортурами ув'язнених, які знімалися на службові відеореєстратори.

"В Росії є система тортур. У них ув'язнених принижують і ґвалтують - особисто або підручними предметами типу швабри. Така практика роками функціонувала в місцевих тюремних установах", - йдеться у повідомленні.

На одному з відео ув'язненого прив'язують до ліжка, підіймають йому ноги догори, а потім в задній прохід жертві вворачивают палицю від швабри.

"Є що сказати?" - запитує один з виконавців знущань. - "Давай згадуй, чорт е *** й. Згадав? Тут три дні будеш лежати, поки не почнеш говорити". Жертва тим часом кричить від болю.

Правозахисникам відомо про 200 випадків тортур. Зазначається, що є чотири категорії ув'язнених, яких там били і ґвалтували: якщо він цікавий для надання свідчень проти видного опозиціонера; для підпорядкування будь-кому; при вимаганні; і на замовлення з волі, якщо вороги на свободі заплатили оперативникам.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення