50 тис мексиканців евакуюють у зв'язку з ураганом

 ТАСС

Сили цивільної оборони Мексики приступили до евакуації близько 50 тис. людина з прибережних районів штатів Халіско, Наяріт і Коліма у зв'язку з наближенням урагану четвертої категорії "Патрісія". За даними на 19:00 четверга за місцевим часом циклон знаходився над Тихим Океаном менш ніж в 400 км від узбережжя і рухався на північний захід зі швидкістю 5,5 м в сек. Швидкість вітру в його межах досягає 66 м в сек з поривами до 72 м в сек. Діаметр урагану становить майже 400 км.

За оцінками влади, вже в найближчі години "Патрісія" Може посилитися до максимальної п'ятої категорії . Про це заявив глава МВС Мігель Анхель Осоріо Чонг, виступаючи перед депутатами парламенту.

"Я зв'язувався з губернаторами цих штатів (Коліма, Наяріта і Халіско), і зв'яжуся з іншими, оскільки прогноз складний, ситуація може стати ще більш непростий, не хотілося б займатися спекуляціями, але ми вважаємо, що, згідно з інформацією, він може посилитися до нової категорії і набрати швидкість", - заявив міністр.

За словами Осоріо Чонга, також існує ймовірність, що ураган пройде по всій території країни, тому що може зустрітися з холодним фронтом, який рухається з північного заходу. До теперішнього часу в потенційно уразливих регіонах сили цивільної оборони підготували притулку для тимчасового розміщення 258 тис. чоловік.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення