7 правил успішного продажу нерухомості

Нерухомість — високоприбутковий актив, який при перепродажі дозволяє отримати чимало коштів. Головне — відповідально підійти та правильно організувати процес. Знайти покупця, який хотів би придбати вашу квартиру і був готовий заплатити за неї стільки, скільки ви попросите, не так вже й легко. Але цілком можливо, якщо діяти правильно. Розповідаємо, як продати квартиру швидко та вигідно.

З чого почати?

Власники нерухомості, які не мають досвіду у продажу, припускаються безлічі помилок. Одні намагаються продати квартиру за вкрай завищеною ціною, а інші думають, що можуть упоратися без сторонньої допомоги. Якщо ви діятимете так само, то угода заздалегідь приречена на провал. Є декілька порад, які допоможуть успішно продати житло та отримати за нього оптимальні кошти.

Вивчіть ринок та проаналізуйте конкурентів.

Щоб досконало вивчити ринок, поставте себе на місце покупця. Варто зробити наступне:

  • Перегляньте оголошення на профільних сайтах.
  • Знайдіть схожі об’єкти.
  • Зателефонуйте власнику та дізнайтеся подробиці.
  • Запишіться на перегляд. Якщо всі деталі повідомили за телефоном, то особистою зустріччю можна знехтувати.

Зібрана інформація допоможе об’єктивно оцінити свою нерухомість, визначити її сильні та слабкі сторони.

Складіть оголошення, яке продає.

У невеликому обсязі необхідно вмістити всі переваги вашої пропозиції. Зробіть наступне:

  • Придумайте ефектний заголовок, який важко залишити поза увагою.
  • Зробіть якісні фотографії.
  • Опишіть деталі нерухомості. Обов’язково вкажіть загальну та житлову площу, кількість кімнат, поверх, стан ремонту та комунікацій, адресу об’єкта, вартість, можливість торгу. Не забудьте повідомити контакти зворотного зв’язку.
  • Опублікуйте оголошення на декількох вебсайтах, щоб охоплення аудиторії було якомога ширшим.

Підготуйте житло до продажу.

На цьому етапі варто зробити генеральне прибирання або косметичний ремонт (якщо необхідно). Пам’ятайте, що всі вкладення повинні окупитися. Помити вікна, почистити килим, за потреби відремонтувати сантехніку — зазвичай цього вдосталь.

Підготуйте квартиру до показів.

На потенційного покупця нерухомість має справити максимально сприятливе враження. Створіть нейтральну атмосферу.

Відповідайте на всі дзвінки та питання потенційних покупців.

Будьте готові до того, що багато людей просто уточнюватимуть ціну або деякі деталі, не записуючись на перегляд. Запасіться терпінням, щоб не упустити потенційного покупця. Після кожного уточнення можна додавати потрібну інформацію до оголошення, щоб мінімізувати кількість подібних дзвінків.

Зберіть всю документацію.

Якщо ви одразу підготуєте всю необхідну документацію, це значно прискорить процес, оскільки серйозно налаштовані покупці не будуть зволікати.

Залучіть професіонала.

Якщо у вас немає часу займатися процесом продажу самостійно, залучіть рієлтора. Усі нюанси фахівець візьме на себе, щоправда, йому доведеться заплатити від 2 до 5% суми угоди.

І головне, щоб у майбутньому успішно перепродати квартиру, інвестуйте у перспективні об’єкти. Вони будуть зростати у ціні та матимуть попит.

Апартаменти у стильному будинку: де купити?

Якщо ви плануєте купити нерухомість для подальшого перепродажу, зверніть увагу на курортну резиденцію KANDINSKY Odessa Residence. Новий комплекс від морського узбережжя відокремлює лише знаменита Траса здоров’я.

Зупинимося докладніше на особливостях об’єкта:

  • Об’єкт розташований на Французькому бульварі. Поруч є кав’ярні, ресторани, нічні клуби та супермаркети.
  • На території заплановано фітнес-клуб, ресторани з виходом до моря, бутики одягу та взуття, басейн з лаунжем на даху, дитячий садок.
  • У внутрішньому дворі запроєктовано чотири тематичні майданчики для дітей та безпечні зони для ігор.
  • У громадських просторах буде встановлено вебкамери. Щоб уникнути проникнення сторонніх осіб, заплановано систему контролю доступу. Для автомобілів мешканців буде облаштовано підземний паркінг з цілодобовою охороною та відеоспостереженням.
  • Розв’язанням повсякденних питань резидентів займатиметься власна управляюча компанія. Через мобільний застосунок SFERA можна буде контролювати витрату енергоресурсів, оплачувати комунальні рахунки, залишати заявки на ремонт меблів та сантехніки, дізнаватися новини про життя комплексу тощо.

Щоб дізнатися вартість квадратного метра та умови купівлі нерухомості, звертайтеся до відділу продажу. Контакти комплексу КАНДИНСЬКИЙ шукайте на офіційному вебсайті проєкту.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення