81% німців вважає, що криза з біженцями вийшла з-під контролю

 Дождь

81% громадян Німеччини вважає, що уряд Ангели Меркель втратила контроль над ситуацією з біженцями з Близького Сходу, свідчать дані опитування, проведеного телеканалом ARD.

За даними соціологів, дії федерального уряду у міграційному питанні називають впевненими лише 18% опитаних. Скептично ставляться до спроб уряду Меркель вирішити кризу як прихильники опозиційних партій (83% серед соціал-демократів), так і 67% громадян, які підтримують «Християнсько-демократичний союз».

На цьому тлі схвалення уряду впало за останній місяць на 13% до найгіршого за увесь час рівня (38%). Особистий рейтинг Меркель знизився до 46% — на 12% нижче січневих значень. Самим популярним політиком Німеччини беззастережно залишається міністр закордонних справ Франк-Вальтер Штайнмаєр, який представляє Соціал-демократичну партію. В той же час німці як і раніше безумовно готові приймати біженців з охоплених військовими конфліктами країн (94% підтримки). Переїзд по політичних або релігійних причин підтримали б 73% німців, а за економічним — тільки 25%.

У минулому році потоки біженців в Європу різко посилилися, і Німеччина стала лідером за кількістю приїжджих. Загальне число біженців в минулому році оцінюється в мільйон чоловік. Ситуація загострилася в січні після повідомлень про події в Кельні в переддень Нового року. Більше ста жінок піддалися домаганням і проявам сексуального насильства, причому більшість з нападників були біженцями.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення