Нафтогаз оцінив збитки через анексію Криму і війну на Донбасі

НАК Нафтогаз України виділив ДАТ Чорноморнафтогаз, розташований на території анексованого Криму, з балансу групи з 1 січня 2014 року, що призвело до збитків на суму 13,8 млрд гривень. Про це йдеться в звіті компанії.

«Крім того, в 2014 році група визнала знецінення інших активів (майна та дебіторської заборгованості), розташованих в АР Крим, на суму 5,8 млрд грн у складі інших операційних витрат», – наголошується в документі, пише Інтерфакс-Україна.

У компанії підкреслюють, що в даний час продовжують всі доступні юридичні та дипломатичні дії для відновлення контролю над активами в АР Крим та отримання відшкодування понесених збитків.

Компанія додає, що в минулому році зазнала також значний збиток через військові дії на Донбасі.

«У консолідованій фінансовій звітності за 2014 рік група визнала у складі інших операційних витрат збиток на суму 7,2 млрд грн в результаті окупації частини Донецької і Луганської областей та бойових дій на сході України, які тривають з весни 2014 року», – йдеться у звіті.

Згідно йому, Нафтогаз також визнав втрати близько 400 млн куб. м газу, несанкціоновано отриманого з газотранспортної системи на окупованих територіях.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення