Путін перевів конфлікт з європейського рівня на світовий - голландський правозахисник

 Новое Время

Про це в інтерв'ю журналу "Новое время" розповів Роберт ван Ворен, голландський советолог, правозахисник, генеральний секретар міжнародної організації Глобальна ініціатива в психіатрії, викладач в університетах Грузії та Литви.

"В лічені години російські літаки і вертольоти почали бомбардування позицій супротивників Башара Асада в тій же нерозбірливою і всеосяжної манері, в якій російські війська діяли в Чечні, знищуючи все на своєму шляху",- підкреслив правозахисник.

Ворен вважає, що мета Путіна в Сирії - винищити помірну опозицію і поставити всіх перед простим вибором: огидний диктатор або середньовічна банда, що перетворила терор в рутину."Асад для Путіна - ідеальний союзник: ніякої моралі, ніяких обмежень, ніякого співчуття. Крім того, Асаду нічого втрачати. Від обох відвернувся цивілізований світ, і у них всього один вибір: або утриматися при владі будь-якою ціною, або зустріти несвоєчасну загибель, оскільки третій варіант - поява перед міжнародним трибуналом у Гаазі ", - наголосив правозахисник.

Саме тому сьогодні Сирія для Путіна - те ж, що і Україна рік тому: спосіб показати своїй країні, що "він як і раніше біля керма, що загниваючий Захід не готовий впоратися з виникаючими перед ним викликами".

У відчайдушній боротьбі за владу Путін вийшов на новий етап, більш небезпечний і непередбачуваний.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення