Стало відомо, як Кремль відхрестився від Бука

 ТАСС

Концерн «Алмаз-Антей», виробник зенітних комплексів «Бук», представив результати моделювання катастрофи малайзійського «Боїнга» під Донецьком. Компанія провела два натурних експеримента, в яких використовувалися літаки Іл-86 і ракета зенітного комплексу «Бук».

Гендиректор концерну Ян Новіков повідомив, що списаного літака Boeing 777 для експерименту знайти не вдалося. За словами Новикова, Іл-86 схожий на Boeing 777 за основними параметрами фюзеляжу.

Фахівці концерну на прес-конференції продемонстрували фрагменти корпусу літака, обстріляного ракетою. За характером пошкоджень концерн встановив, в якому напрямку поширювалися вражаючі елементи і звідки була запущена ракета.

Результати експериментів, як стверджує «Алмаз-Антей», показали, що «Боїнг» був збитий ракетою 9М38, запущеної з району населеного пункту Зарощенське.

«Сьогодні ми можемо однозначно сказати, що якщо "Боїнг "малайзійських авіаліній був збитий ракетним комплексом" Бук", то вразила його ракета 9М38 з боку Зарощенське», - сказав Новіков.

Версія про запуск ракети з району Сніжного, якої дотримуються незалежні дослідники, не отримала підтвердження в результаті моделювання, проведеного «Алмаз-Антеєм». За твердженням концерну, при запуску ракети зі Сніжного літак отримав би пошкодження, яких немає на уламках лайнера, і не одержав би ушкоджень, які видно на уламках.Сепаратисти в Донбасі стверджували, що в день аварії «Боїнга» район Зарощенське контролювали українські військові.

Що стосується ракет 9М38, то вони вже не використовуються в російській армії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення