У Європарламенті закликали допомогти українським дітям-біженцям

 Укрінформ

У Європарламенті обговорили питання надання допомоги Україні із реформи системи захисту дітей, переселених з окупованих територій на Сході.

На цьому наголосила депутат Європарламенту Анна-Марія Більдт на семінарі «Приховане обличчя українського конфлікту: наслідки для дітей» у середу в Брюсселі.

«Ми не можемо забувати про головних жертв конфлікту в Україні – дітей. Так, Європа зараз потерпає одночасно від декількох криз. Ми вирішуємо проблему міграції, маємо кризи навколо Європи. Але ми не можемо залишати те, що відбувається в Україні, на другорядному плані. Ми не повинні забувати, що Європа повинна і може, як потужна сила, захищати права дітей на політичному, гуманітарному, економічному рівні», - заявила європарламентарій.

На переконання організаторів заходу, уряд України повинен забезпечити довготермінову програму із захисту дітей у сьогоднішніх надзвичайних умовах.

У Європарламенті закликали ЄС підтримати всеосяжну реформу системи захисту дітей в Україні. Це має бути реалізовано наданням фінансової і технічної допомоги Україні, зокрема через Європейський соціальний фонд та Європейський фонд регіонального розвитку.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення