Учасник УНА-УНСО в Чечні засуджений до 24,5 років колонії

Шатойський районний суд Чечні у вівторок, 29 вересня, засудив члена української націоналістичної угруповання УНА-УНСО Олександра Малофєєва до 24,5 років позбавлення волі. Він був визнаний винним у збройних нападах на солдатів російських федеральних сил під час чеченської кампанії 1994-1995 та 2000 роках. Суд також зобов'язав Малофєєва виплатити 41 млн рублів як компенсацію сім'ям потерпілих. Захист Малофєєва заявила, що не має наміру оскаржити вирок і що засуджений їм в цілому задоволений.

У 2009 році Малофєєв був засуджений до 23 років колонії суворого режиму за розбійний напад, в ході якого було вбито дві людини. Пізніше він погодився співпрацювати з правоохоронними органами, давши свідчення про свою участь у подіях в Чечні, що дозволило йому уникнути довічного терміну. Зокрема, Малофєєв заявив про участь у боях лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша, голови партії "Свобода" Олега Тягнибока та українського прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

15 вересня в Верховному суді Чечні почалися попередні слухання у кримінальній справі відносно громадян України Станіслава Клиха та Миколи Карпюка, які звинувачуються в тому, що в 1994-1995 роках воювали на боці УНА-УНСО. Слідчий комітет Росії вважає, що в 1994-1995 роках Карпюк, Клих і Малофєєв неодноразово брали активну участь у зіткненнях з російськими військовослужбовцями в Грозному, в ході яких позбавили життя не менше 30 військових і ще 13 нанесли тілесні ушкодження. Адвокат Клиха Марина Дубровіна стверджує, що її підзахисний ніколи не був у Чечні і що його за підказкою слідчих обмовив Олександр Малофєєв, що розраховував на пом'якшення покарання.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення