Адвокат "діамантового прокурора" заявив про замах

 Канал 112

Адвокат колишнього чиновника Генпрокуратури України, що проходить у скандальній справі "діамантових прокурорів", Сергій Козаченко заявив, що невідомі кинули у двір будинку, де він перебував, дві бойові гранати.

"Діамантова прокурорами" називають колишнього першого заступника глави Слідчого управління Генпрокуратури України Володимира Шапакіна і екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Вони були затримані в липні. Заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе повідомив, що вони підозрюються в отриманні хабара у розмірі понад 130 000 доларів. При проведенні обшуків у затриманих виявили близько 400 000 доларів готівкою, автомат Калашникова, багато ювелірних виробів і 39 пакетів з діамантами, за що цих прокурорів прозвали "діамантовими".

"Кинули спочатку гранату в напрямку собаки, щоб її нейтралізувати ... Потім в напрямку, де я стояв, була кинута друге граната Вона була кинута на відносно пристойну відстань, тому, на щастя, вона не пробила склопакет і вибухнула біля будинку", - сказав Козаченко в ефірі телеканалу "Україна 112".

За словами адвоката, він повідомив про подію правоохоронним органам, які попередньо кваліфікували інцидент як хуліганство. Козаченко заявив, що вважає подію "замахом на вбивство". Він пов'язує інцидент зі своєю професійною діяльністю - захистом Шапакіна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення