Адвокат: Янукович отримав у Росії тимчасовий притулок

Колишній президент України Віктор Янукович отримав тимчасовий притулок в Російській Федерації. Про це розповів його адвокат Віталій Сердюк.

"Мені довелося подавати адвокатський запит у Федеральну міграційну службу Російської Федерації. На цей запит я отримав відповідь, що така людина є. Він на території Російської Федерації проживає і має офіційний статус тимчасового притулку. Тобто, це статус, який надається особі у разі наявності загрози її життю в рідній країні ", - сказав він.

За словами адвоката, після того, як захист отримав відповідь на запит про те, що Віктор Янукович отримав в Росії статус тимчасового притулку, цю відповідь надали Генеральній прокуратурі України.

Також, за словами Сердюка, разом з цим запитом від міграційної служби РФ захист подав до ГПУ клопотання про відновлення розслідування справи Майдану проти Віктора Януковича.

Нагадаємо, В.Янукович втік з України в лютому 2014 роки після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. З тих пір він ховається на території Росії, яка не відповідає на запити України про його видачу в рамках міжурядових домовленостей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення