Адвокат: вбивство Нємцова почали готувати у вересні 2014 року

Організація вбивства опозиційного політика Бориса Нємцова почалася у вересні 2014 року, повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на одного з адвокатів у вівторок, 29 грудня.

Фігурантам справи пред'явили остаточне обвинувачення. В остаточній редакції йдеться, що вбивство було скоєно за наймом у складі організованої групи.

Також пред'явили звинувачення в незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та зберіганні вогнепальної зброї. За словами адвоката, у матеріалах немає версії про помсту Нємцову за його висловлювання про карикатури французького сатиричного журналу Charlie Hebdo.

Фігуранти справи будуть просити про суд присяжних. У вівторок, 29 грудня, Слідчий комітет РФ назвав замовником вбивства Нємцова бійці батальйону «Північ» Руслана Мухудинова.

Адвокат сім'ї Нємцова Вадим Прохоров розповів Дощу, що не визнає цю версію. Бориса Нємцова вбили пізно ввечері 27 лютого 2015 року на Великому Москворецком мосту в центрі Москви. Вбивця кілька разів вистрілив йому в спину і, за даними слідства, втік на сірому автомобілі ZAZ Chance.

Розслідування за основною кримінальною справою планують завершити у січні 2016 року. Слідчі відзначили, що причетність всіх обвинувачених підтверджена зібраними доказами.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення