Аферистка всеукраїнського масштабу: затримано жінку, яка масово обдурювала покупців на OLX (фото)

На Київщині правоохоронці викрили діяльність жінки, яка ошукувала інтернет-покупців. Вона ошукала людей на 250 тисяч гривень. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Київської області.

"30-річна мешканка Київщини скоювала шахрайські дії у інтернеті. На одному з відомих веб-ресурсів жінка розміщувала інформацію про продаж товарів, вимагаючи від покупців повну передоплату. Після отримання грошей, зловмисниця товар не надсилала, видаляла SMS-повідомлення та змінювала номер мобільного телефону", - йдеться у повідомленні.

Як уточнив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов, шахрайка діяла на сервісі оголошень OLX.ua.

"Дякую кримінальній поліції Київської області, зокрема слідчим Фастівського РУП за професійну роботу з викриття шахрайської схеми на OLX, у якій було задіяно понад 30 номерів телефонів, декілька банківських карток на "підставних осіб" і більше 200 ошуканих покупців", - написав Нєбитов.

Водночас як повідомили у поліції Київської області, наразі встановлено, що зловмисниця завдала збитків 37 потерпілим на суму близько 250 тисяч гривень.

Зловмисниці повідомили про підозру ч.3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк від трьох до восьми років. Запобіжний захід обере суд.

Поліцейські провели санкціонований обшук за місцем проживання шахрайки та вилучили низку речових доказів, зокрема банківські картки, мобільні телефони, ноутбук та понад 120 карток мобільних операторів.

Наразі поліцейські перевіряють причетність жінки до вчинення аналогічних злочинів на теориторії області.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення