Активи 1% багатих людей виявилися рівними статкам всього людства

 Lenta.ru

62 найбагатших у світі людини володіють таким самим статком, який в сумі належить найбіднішої половині населення Землі (понад 3,6 мільярда чоловік). Про це йдеться в дослідженні некомерційної організації Oxfam, діяльність якої присвячена боротьбі з бідністю.

Статки 62 найбагатших жителів Землі з 2010 року зросли на 44 відсотки (на 1,76 трильйона доларів), в той час як у бідної половини населення скоротилася на 41 відсоток (більш ніж на трильйон).

У 2010 році сумою, якою володіла найбідніша половина людства, мали 388 найбагатших людей.

На думку організації, причиною такого становища є зростаюча різниця у статках між бідними і багатими. Цьому, зокрема, сприяють податкові пільги, доступні найбільш заможну верству населення, збільшення різниці найбільшої і найменшої оплати праці та скорочення фінансової винагороди робітників.

Доповідь опубліковано напередодні Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Найближча зустріч великих бізнесменів, політиків, мислителів і журналістів з усього світу пройде 20-23 січня 2016 року.

На початку 2015 року Oxfam напередодні аналогічного засідання в Давосі випустила доповідь, в якій говорилося, що сукупний стан 1 відсотка найзаможніших людей світу вперше може виявитися більше, ніж сукупний стан 99 відсотків інших жителів планети до 2016 року.

Oxfam закликала учасників форуму в Давосі до прийняття нових заходів щодо вирішення глобальної нерівності, серед яких посилення політики щодо ухилення від податків і введення зарплати не нижче прожиткового мінімуму для всіх працівників.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення