Активісти звинуватили головного копа Херсонської області в причетності до вбивства Гандзюк

Активісти групи "Хто замовив Катю Гандзюк?" заявили, що до вбивства радника мера Херсона причетний чинний керівник Нацполіціі Херсонської області Артур Меріков. Про це група написала на своїй сторінці в Facebook.

"Артур Меріков – поки що керівник Нацполіції Херсонської області. Він причетний до вбивства Катерини Гандзюк. І буде звільнений з посади.

Саме Меріков попередив кримінального авторитета Олексія Левіна (Москала) про те, що за ним ведеться спостереження і йому краще виїхати. Попередив через батька, вбивцю-рецидивіста Москала-старшого. Про це нам стало відомо відразу з декількох джерел.

Наступного ж дня після отримання інформації від Мерікова Левін (Москал) втікає в Домінікану. Левін безпосередньо організовував вбивсто Каті на замовлення Владислава Мангера, Євгена Рищука та Андрія Гордеєва.

Для розуміння масштабності кримінально-мафіозного синдикату, з яким доводилось боротись Каті, а тепер нам: брат Артура Мерікова – Вадим, екс-депутат Верховної ради, входив до фракції Народний Фронт, колишній губернатор Миколаївської області.

Безпосередній підлеглий Мерікова, Сергій Курділов, є кумом керівнику групи виконавців Торбіна (Опера). Він організовував покривання реальних злочинців і вів слідство хибним шляхом.

Курділов, під чиїм наглядом поліція намагалась повісити справу на стрілочника, як і десятки інших правоохоронців (слідчих, оперативних співробітників), що фальсифікували цю справу, продовжують служити в лавах поліції. Їх просто «сховали» подалі від Главку в районних відділках поліції Херсонщини",-повідомляють активісти.

Також повідомляється, що 17 жовтня Президент України присвоїв Артуру Мерікову спеціальне звання «генерала поліції третього рангу». В цей час Катя була ще жива і знаходилась в Київському опіковому центрі.

Меріков повинен був отримати погони генерала ще 24 серпня, на День Незалежності. Але після повного саботажу розслідування херсонською поліцією і затриманням невинного Новікова, з генеральськими зірочками в Києві вирішили почекати. Чекали менше двох місяців.

За інформацією групи, зараз керівництво Нацполіції збирається відсторонити Артура Мерікова з посади начальника. Його місце з приставкою «в.о.» займе його нинішній зам Микола Цап.

"Але нас цікавить інше. Чи буде Меріков затриманий і чи побачимо ми його на лаві підсудних за покривання особливо тяжкого злочину?", - відзначили активісти.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення