Акції Mitsubishi впали на третину після зізнання компанії в махінаціях

 Дождь

Акції автовиробника Mitsubishi Motors за два дні подешевшали на третину після визнання концерну у фальсифікації результатів випробувань витрати палива. Про це повідомляє агентство Reuters у четвер, 21 квітня

Компанія за два дні втратила третину своєї ринкової вартості — 2,5 мільярда доларів. У середу, 20 квітня акції компанії подешевшали на 15%, на наступний день ще на 20%. У підсумку, торги цінними паперами компанії були припинені із-за того, що охочих продати акції було набагато більше, ніж покупців.

Керівництво Mitsubishi Motors в середу, 20 квітня, подало заяву в Міністерство транспорту Японії, зізнавшись, що компанія сфальсифікувала результати, отримані при випробуваннях витрати палива малолітражних автомобілів. Компанія зізналася, що систематично приховувала дефекти автомобілів протягом десятиліть, передає Reuters.

На наступний день влада провела обшуки в штаб-квартирі Mitsubishi Motors в Окадзакі. Міністерство транспорту зобов'язало компанію надати повний звіт про результати випробувань протягом тижня: «Ми хочемо якомога швидше побачити повну картину, отримати чітку відповідь і гарантії забезпечення безпеки автомобілів», — наводить Reuters слова генерального секретаря кабінету міністрів Йошіхіде Суга.

Міністерство також зобов'язало інші японські автоконцерни надати докладний звіт про результати випробувань економії палива до 18 травня.

Mitsubishi — перший японський автоконцерн, який зізнався у подібних фальсифікації. Раніше в підробці даних про рівні дизельних викидів був викритий Volkswagen. Як пише Reuters з посиланням на свої джерела, німецька компанія в підсумку досягла з владою США рамкової угоди, за якою компанія викупила 500 тисяч своїх бракованих автомобілів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення