Аль-Каїда оприлюднила відеозвернення до росіян

 Verdens Gang

Представники крила терористичної організації Аль-Каїда заявили, що готові боротися проти Росії.Про це йдеться у відеозверненні представників забороненого в Росії терористичного угрупування Джабхат Ан-Нусра, яке отримала норвезька газета Verdens Gang.

Зокрема, один із польових командирів, який воює в Сирії, на ім'я Абу Убайда аль-Мадані, говорить російською мовою і розповідає про ставлення до втручання Росії в сирійський конфлікт. За його словами, сирійці готові до війни з росіянами.

Як пише газета, чоловікові на відео 24 роки, він узбек за національністю. Інший спікер на відео, інструктор Аль-Каїди, 23-річний Рафік Абу Мустафа також говорить російською і заявляє про готовність ісламістів дати відсіч російській армії. Як повідомляє видання, цей чоловік багато років жив у Москві і приїхав до Сирії два роки тому. Він називає учасників війни "моджахедами" і каже, що вони готові віддати життя за свою боротьбу. Людина на відео висловлює сумнів, що росіяни готові помирати "за егоїзм Путіна" і погрожує "нагадати Афган". Про Башара Асада він висловлюється як про тирана, що вбиває жінок і дітей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення