«Аль-Каїда» захопила два міста в Ємені

 Reuters

Бойовики терористичного угруповання «Аль-Каїда» захопили два великих міста на півдні Ємену — Зінджібар (Zinjibar) і Джаар (Jaar). Про це повідомляє Reuters. За словами місцевих жителів, екстремісти раптово почали наступ, вступивши в зіткнення з місцевими ополченцями, відомими як «народні комітети». Після цього бойовики угруповання встановили блокпости на в'їздах до міста і оголосили, що тепер Зінджібар і Джаар знаходяться під їх контролем. Як зазначає агентство, чотири роки тому бойовики вже захоплювали ці містаУ Ємені вже кілька років триває громадянська війна.

Однією з воюючих сторін є бойове крило хоуситов — шиїтський рух «Ансар Аллах» і лояльна колишньому президенту Алі Абдаллі Салеху частина армії, інший — війська вигнаного ними сунітського президента Абд Раббо Мансура Хаді.

На початку 2015 року повстанці захопили столицю країни Сану і розвернули наступ на південь. Через кілька місяців хоусити взяли стратегічно важливий для президента Аден, після чого єменський лідер втік до Саудівської Аравії.

В кінці того ж місяця коаліція, очолювана саудівцями, почала військову кампанію проти повстанців з метою повернення Хаді до влади.

В результаті повітряних атак загинули сотні єменців. Іран оголосив військову операцію коаліції геноцидом

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення