Алкогольні звички і традиції різних країн | VINTAGE

Алкоголь традиційно займає почесне місце за святковим столом. Його подають на вечірках, сімейних або дружніх посиденьках, банкетах і кооперативах. Втім, алкоголь прийнято пити не лише у святкові дні. Сьогодні сомельє інтернет-магазину Vintage розповість нам, що і як вживають жителі інших країн.

Китай

Найбільш популярними в Піднебесній вважаються вино, горілка і віскі. Китайці вживають алкоголь з тонких чашок і піал, не цокаючись. Під час тостів прийнято спустошувати свою місткість повністю. Потім її перевертають і ставлять на стіл. Називається ця традиція «порожня склянка». Причому, якщо в келиху або чашці залишилася хоч би одна крапелька спиртного, це вважається проявом неповаги до усієї компанії. Цікаво, що на відміну від слов'ян, які тут же прибирають порожню пляшку із столу, жителі Китаю тримають таку тару біля себе, щоб нахвалятися кількістю спожитих напоїв.

Австралія

Тут лідерами можна назвати вино і ром. Саме їх п'ють австралійці на щотижневих посиденьках з колегами. Одна з алкогольних традицій країни називається шаут. З пропозицією зібратися у барі, щоб випити, виступає одна людина з компанії. Він же і спонсорує посиденьки. Пити алкоголь треба швидко, не відстаючи від інших товаришів по чарці. Напій вибирається спочатку вечірки, він же і подаватиметься в усіх раундах. Не можна без дозволу замовити собі іншу випивку. Наступним разом запрошує інший член кампанії і так далі. Якщо ж хтось намагається уникнути своєї черги, його репутації приходить кінець. Жадібних і хитрих австралійці не люблять.

Ірландія

Тут лідирують три національні напої: пиво, знаменита ірландська кава і віскі. Ірландці знають толк у випивці. В деяких містах кількість пабів складає четверту частину усіх будівель. Причому заповнюються вони вже з ранку навіть у буденні дні. Причиною зібратися з друзями, щоб випити, може бути все, що завгодно. Від поганої погоди і недостатньо зеленої трави на газоні, до лепреконов, що розперезалися. Віскі зазвичай подають в парі з келихом холодної води, вона замінює лід. Усупереч очікуванням, міцний алкоголь ірландці не випивають залпом, а тягнуть неспішно, насолоджуючись кожним ковтком.

Великобританія

Найбільшою популярністю у місцевих жителів користуються віскі, пиво і кріплене вино. Коли йдеться про випивку, від манірності і холоднокровності британців не залишається і сліду. П'ють вони швидко і багато. Деякі пояснюють це тим, що час закриття пабів – 23 години, а значить хто не встиг, той запізнився. Пити одному в закладі не прийнято, звичайне для цього збираються компанією. Замовлення оплачують по черзі.

Алкоголь у Британії не охолоджують, мовляв, і так скрізь холодно. Цікаво, що самому звертатися до бармена, щоб зробити замовлення, не прийнято. Усі мовчки стоять біля стойки і чекають, доки він сам до них звернеться. Британці люблять парі, тому нерідко в пабі влаштовуються змагання, хто більше вип'є. Перемогти в такому турнірі вважається не менш почесним, ніж отримати медаль від держави.

Де купити в Україні алкоголь для вечірки

Якщо ви мрієте живцем доторкнутися до алкогольної культури інших країн і спробувати оригінальні напої, не виїжджаючи за межі України, заходьте в інтернет-магазин Vintage чи алкомаркети цієї мережи в вашому місті. Вас чекає величезний асортимент ліцензованого алкоголю найвищої якості зі всього світу.

Скористайтеся безкоштовною допомогою професійного сомельє, щоб підібрати відповідний для вашого приводу і настрої напій. Вас обов'язково порадують регулярні акції і знижки. Для постійних покупців передбачена бонусна система. А щоб ви могли порадувати друзів, що мешкають в інших містах, діє послуга безкоштовної доставки у всі регіони України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення