Америка не надасть Україні зброю - сенатор США

 Радио Свобода

Американський сенатор Джин Шахін (Демократична партія, Нью Гемпшир) вважає, що у короткостроковій перспективі не варто очікувати рішення Вашингтона про надання Україні оборонного озброєння. Про це вона сказала на брифінгу у Києві, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

«Я була серед тих у Конгресі, хто підтримав надання Україні оборонної зброї. Як ви знаєте, з цього приводу були розбіжності у Конгресі та в адміністрації президента. Я не думаю, що у близькій перспективі буде якесь рішення, відмінне від того, що ми маємо нині», – зазначила американський сенатор, яка зокрема є членом міжпартійного Українського Кокусу у Сенаті США.

У вересні премʼєр-міністр Арсеній Яценюк заявив про потребу України в оборонному озброєнні. Про те, що Україна потребує допомоги зброєю, того ж місяця казав і начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко. На початку жовтня Конгрес США ухвалив законодавчий акт, що передбачає нові кошти для надання Україні військової допомоги. Остаточне рішення щодо цього документа залежить від Білого дому.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення