Американський мільярдер вважає Третю світову реальністю - GQ

 Lenta.ru

Ілон Маск побоюється, що Третя світова війна завадить йому (і людству) колонізувати Марс. Про це мільярдер, глава компаній Space X і Tesla розповів в інтерв'ю журналу GQ.

В інтерв'ю Маск докладно розповідає про свої проекти — електромобілі, надзвуковий поїзд Hyperloop, нові скафандри і польоти на Марс. На думку підприємця, будівництво аванпосту на іншій планеті є моральним обов'язком людства — Маск порівнює це з резервним копіюванням даних з комп'ютера. Причому хвилюють його не технічні складності польоту і колонізації, а політичні події на Землі

«Вікно можливостей- будування самодостатньої бази на Марсі...воно буде відкрито деякий час, а потім трапиться щось, і рівень технології на Землі різко впаде. Чи встигне база досягти самостійності до того, як перестануть приходити кораблі з Землі? Я маю на увазі, що не треба виключати можливість Третьої світової війни.

Знаєте, в 1912 році оголошували новий вік миру і процвітання, коли воєн більше не буде. А потім Перша, Друга світові війни і холодна війна», — зазначає Маск.

Підприємець вважає більш ніж реальним використання ядерної зброї. Крім того, війну може супроводжувати потужний громадський рух протесту проти сучасних технологій, а також сплеск релігійного екстремізму — Маск вказує на зростання терористичної організації «Ісламська держава» (ІДІЛ).

Сам Маск нещодавно запропонував використовувати термоядерну зброю для того, щоб зробити Марс придатним для життя і подальшої колонізації. Вибухи в атмосфері безпосередньо над полюсами планети створять два пульсуючих аналога Сонця, які протягом короткого часу проведуть необхідний розігрівання атмосфери. Про це американський бізнесмен заявив у передачі «Вечірній шоу зі Стівеном Кольбером» телерадіокомпанії CBS

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення