Американцю загрожує два роки в’язниці за поганий відгук про готель в інтернеті

Американець Уеслі Барнс може потрапити до в’язниці за поганий відгук про тайської готелі на сайті TripAdvisor. Про це повідомляють "Надзвичайні новини" з посиланням на "Новое время"

Представники готелю The Sea View Resort на острові Ко Чанг стверджують, що Барнс обрушив на них цілу серію скарг, через що вони були змушені звернутися до суду.

Власник готелю прийшов в поліцію і написав заяву про те, що американець залишив неправдивий відгук. Барнса звинувачують в тому, що він завдав шкоди репутації готелю, а також в тому, що він відмовився платити гроші готелю за свій алкоголь.

Чоловік залишив негативні відгуки на декількох сайтах, написавши, що зіткнувся з «недружнім персоналом», який «поводиться так, ніби не хоче, щоб тут був хоч хтось». Пост видалили модератори сайту — в коментарі Барнс написав, що готель — це «сучасне рабство», що суперечить правилам сайту.

У Таїланді діють закони про боротьбу проти дифамації, які в минулому піддавалися осуду з боку правозахисних організацій. Вони стверджують, що закони можна використовувати для придушення свободи слова.

Саме через цей закон чоловіка заарештувала поліція, але він заплатив заставу і вийшов на свободу. Зараз на нього чекає суд — Барнсу загрожує два роки в'язниці або штраф в 200 тис. батів (майже 180 тис. грн).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення