Аналітик про пропозицію "ЛНР": Це чергова пастка для України

 Главное

У "ЛНР" запрошують Київ на прямі переговори щодо положень закону про місцеві вибори в ОРДИЛО, обіцяючи підкоритися рішенню України.

Але це тільки чергова пастка, про це сказав політичний аналітик Володимир Золотарьов.

«В «ЛНР» заявили, що місцеві вибори 21 лютого пройдуть за законом, який затвердить Верховна Рада України. Швидше за все, це чергова пастка. Чіткої домовленості припинити конфлікт на сході не буде, поки Путін є президентом РФ. Це вже очевидно для всіх. Очікувати, що сепаратисти готові провести нормальні вибори не варто», - упевнений Золотарьов.

Він вважає, що вибори можливі тільки в одному випадку: якщо Путін потрапить у скрутну ситуацію в Сирії.

«Сепаратисти зроблять все, щоб конфлікт у тій чи іншій мірі тривав. Це потрібно Кремлю. Будь-які пропозиції бойовиків потрібно пропускати повз вуха, тому що головна причина конфлікту – це Путін, а не Донецьк. Так що поки Москва не вирішить, що їй конфлікт в Україні більше невигідний, розраховувати на компроміс з сепаратистами неможливо. Це заява пов'язана з бажанням РФ безпосередньо посадити Київ за стіл переговорів з сепаратистами. Адже в Мінських угодах прописано, що закон про вибори має бути узгоджений з «ЛНР» і «ДНР». Київ запрошують на переговори через лідера «ЛНР». Важливо, що говорив це саме Плотницький. Фігура менш агресивна, ніж Захарченко», - зазначив експерт.

Україна ж, за його словами, хоча і декларує позицію «ні переговорів з терористами», але на ділі не дотримується її.

«Якби Україна справді не вела переговори з сепаратистами, то можна було б відмовитися від будь-яких переговорів. Але вже існують Мінські угоди, в яких бере участь «ЛНР» і «ДНР». Україна домовляється з їх представниками в Тристоронньої контактної групи про обмін полоненими, розмінування та інших речах. Тому сказати, що ми їх не визнаємо і ніколи не сядемо за стіл переговорів, вже не можна. Так що переговори щодо положень закону про вибори будуть йти. Можливо, сторони навіть знайдуть компроміс. Але це неважливо, адже поки живий Путін, будь-які домовленості можуть бути порушені в будь-який момент», - пояснив аналітик.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення