Аномальна спека в Європі: в Каталонії померли 23 людини

 СЕГОДНЯ

В іспанській Каталонії з 24 липня як мінімум 23 людини померли через сильну спеку, яка встановилася на території всієї країни. Про це повідомив регіональний департамент охорони здоров'я.

Йдеться про 13 чоловіків і 10 жінок у віці від 41 до 100 років. Раніше також стало відомо про смерть ще кількох людей через теплові удари в інших автономних спільнотах Іспанії.

Хоча зараз ситуація в країні нормалізувалася, раніше практично по всьому королівству встановилася спекотна погода. Державне метеорологічне агентство повідомляло тривогу у багатьох провінціях Іспанії. У деяких населених пунктах рівень небезпеки був піднятий до найвищого – "червоного". В даних провінціях стовпчик термометра перевищив позначку в 40 градусів.

Як відомо, аномальна спека нині охопила Францію, Японію, Канаду.

Весь Старий Світ продовжує страждати від аномальної спеки, яка встановилася практично по всій Європі через потоки розпеченого повітря, що надходить з африканського континенту.

Так, через ситуацію, що склалася, влада Італії оголосила у 18 найбільших містах, в тому числі в Мілані, Генуї, Римі, Вероні, Венеції, Болоньї "червоний" – тобто, найвищий – рівень небезпеки. Місцеві синоптики прогнозують температуру до 40 градусів Цельсія

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення