Антикорупційна прокуратура попередила Авакова

 Обозреватель

Спеціалізована антикорупційна прокуратура України заявляє про неприпустимість з боку керівництва правоохоронних органів інформувати про слідчі дії до їхнього завершення і без згоди прокурора, а також обіцяє в разі виявлення подібних фактів притягти винних у витоку інформації до відповідальності.

"Бажання певних колег-правоохоронців швидше поінформувати громадськість про затримання без згоди прокурора - процесуального керівника і отримати позитивні відгуки та іміджевий плюс до своєї роботи негативно впливає на хід слідства", - йдеться в повідомленні САП на сторінці в Facebook, опублікованому у п'ятницю, 27 січня, у зв'язку із затриманням судді Солом'янського райсуду Києва через хабарництво.

У відомстві нагадали, що напередодні першим про затримання судді у соцмережі повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. При цьому він озвучив деталі затримання: суму хабаря - 22 тисячі доларів, та вказав, що посередником його передачі був директор адвокатського бюро.

Пізніше - також у сомережі Facebook - інформацію про затримання судді опридлюнив генеральний прокурор Юрій Луценко.

У САП вважають, що такі дії ставлять "під загрозу справедливе покарання за злочин".

"Для антикорупційних прокурорів важливі не лайки в Facebook, а дотримання законності та невідворотності покарання для злочинців, що досягається важкою і кропіткою роботою", - наголосили в прокуратурі.

У зв'язку з цим САП застерігає керівників правоохоронних органів від повідомлень, у тому числі в соціальних мережах, про проведення слідчих дій ще до їхнього завершення без згоди прокурора, який процесуально керує слідством. У повідомленні САП вказується, що в разі виявлення фактів витоку інформації без згоди прокурорів САП "вживатиме всіх передбачених законом заходів до притягнення винних до відповідальності, в тому числі кримінальної, за незаконне розголошення відомостей досудового розслідування відповідно до законодавства".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення