Антимонопольний комітет України вирішив оштрафувати «Газпром» на $3,5 млрд

 Facebook

Антимонопольний комітет України (АМКУ) вирішив оштрафувати «Газпром» $3,47 млрд за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу по магістральних трубопроводах на Україні. Про це в п'ятницю, 22 січня, написав у фейсбуці глава відомства Юрій Терентев.

«Тільки що прийнято рішення про зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу магістральними трубопроводами територією України компанією "Газпром" як монопольного покупця. Сума штрафу — 85 млрд гривень», — написав він.

Раніше «Нафтогаз України» оцінив розмір збитків від транзитних зловживань «Газпрому» на суму до шести мільярдів доларів. У квітні 2015 року уряд України попросив антимонопольний комітет розслідувати ситуацію на ринку транзиту газу. Прем'єр-міністр країни Арсеній Яценюк сказав, що Україна запропонує Євросоюзу спільно розслідувати положення «Газпрому» на європейських ринках, у тому числі українською.

Український антимонопольний комітет вважає, що «Газпром» з 2009 року неодноразово порушував умови контракту з «Нафтогазом». При цьому «Нафтогаз» не погодився з рішенням антимонопольників, а в «Газпромі» не коментували ситуацію

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення