Апеляційний суд залишив чинним виправдувальний вирок Пашинському, який стріляв у людину

 УНН

В Офісі Генерального прокурора підтвердили, що Київський апеляційний суд залишив чинним виправдувальний вирок стосовно колишнього депутата Верховної Ради партії "Народний фронт" Сергія Пашинського у справі про стрілянину у В'ячеслава Хімікуса. Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Як зазначили у відомстві, Київський апеляційний суд залишив без задоволення скаргу прокуратури на вирок Пашинського. Проте прокуратура оскаржуватиме це рішення в касаційній інстанції.

Нагадаємо, що розслідування справи Сергія Пашинського тягнеться вже чотири роки. У новорічну ніч 31 грудня 2016 року у Київській області відбувся словесний конфлікт між народним депутатом Сергієм Пашинським та громадянином. Під час нього нардеп дістав власну зареєстровану вогнепальну зброю (пістолет марки Glock 19) та вистрілив чоловіку в ліву ногу. У результаті громадянин отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги.

У березні цього року прокуратура вимагала для Пашинського реальних сім років ув'язнення. Проте в залі суду Хімікус раптово відмовився від всіх претензій, бо отримав грошову компенсацію. Суму назвати не захотів, але запевнив, що кривдника пробачив і зла на нього не тримає. А от сам Пашинський все заперечує. Мовляв, не заплатив жодної копійки.

Дії екснардепа кваліфікували як завдання тяжких тілесних ушкоджень, проте адвокати наполягли, що це була самооборона. Суд повністю виправдав політика і наказав повернути йому нагородний пістолет.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення