Апокаліпсис в Австралії: вже півмільярда загиблих (фото, відео)

Смертоносні пожежі в Австралії тривають. Лісові пожежі спустошують австралійські землі. Вогонь знищив щонайменше 1 200 будинків, вже загинуло півмільярда тварин.

Вогонь вже випалив територію розміром з Хорватію. По всій країні наразі нараховується майже 200 осередків горіння. Розповсюдженню вогню сприяють висока температура і сильний вітер. Вже обгоріли мільйони гектарів землі, понад 1200 будинків зруйновано.

Світ намагається оцінити масштаби руйнувань, спричинених найгіршим сезоном боротьби з пожежами у дикій природі Австралії. Зображеннями неба, що перетворилося на палаюче червоне, порівнюються з апокаліптичними фільмами жахів.

Екологи з Сіднейського університету підрахували, що з вересня загинули 480 мільйонів ссавців, птахів та рептилій. Ця цифра продовжує рости, адже по всій країні досі палають майже 200 пожеж. Деякі види можуть бути втрачені назавжди.

За даними екологів, в пожежах загинули майже 8 тисяч коал, які жили в Новому Південному Уельсі.

Регіон, який знаходиться приблизно у 240 милях на північ від Сіднея, є домом для найбільшої популяції австралійських коал – близько 28 тисяч особин.

Кількість людей, які загинули у пожежах в Австралії, зросла – щонайменше 24. Ще десятки вважаються зниклими безвісти.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення