Астрономи виявили найвіддаленіший об'єкт Сонячної системи

 Дождь

Астрономи з Інституту Карнегі виявили самий далекий об'єкт Сонячної системи. Зараз астероїд знаходиться на відстані 103 астрономічних одиниць від Землі - це майже на мільярд кілометрів далі, ніж попередній рекордсмен по дальності (астероїд Еріда). Якщо спостереження покажуть, що він не наближається до Сонця, то, пише в середу, 11 листопада, N+1, посилаючись на опубліковану доповідь в Nature, він увійде у вкрай обмежений список об'єктів гіпотетичної хмари Оорта.

Виявити астероїд вдалося за допомогою телескопа Субару, який знаходиться на вершині Мауна Кеа на Гавайських островах. Вважається, що астероїд має діаметр близько 500-800 кілометрів і знаходиться в 15,5 мільярдах кілометрів від Землі до Сонця.

Якщо виявиться, що зараз астероїд знаходиться у найближчій точці своєї орбіти до Сонця, то він стане новим підтвердженим об'єктом хмари Оорта. Є два невідомих представників цього класу, пише N+1 - Седна і VP113.

Сайт пише, що об'єкти хмари Оорта цікаві тим, що вони не піддавалися впливу планет гігантів. Це означає, що сформувалися вони в віддаленні від Сонця, тобто складаються з матеріалу, який знаходиться на околиці протопланетного диска.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення